Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Traģēdija Liepājā - ieslēgti dzīvoklī, ugunsgrēkā iet bojā divi bērni (papildināts 15:46)

Otrdien Liepājā ugunsgrēkā gājuši bojā sešus mēnešus un deviņus gadus veci bērni, kuri savā dzīvoklī bijuši ieslēgti un atstāti vieni bez vecāku uzraudzības.Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas priekšniece Viktorija Gribuste aģentūru LETA informēja, ka izsaukumu uz negadījuma vietu VUGD saņēmis plkst.

17, jo kaimiņi sajutuši, ka no blakus esošā dzīvokļa nāk dūmi.Kaimiņiem esot bijusi minētā dzīvokļa atslēga. Dzīvoklī kaimiņi atraduši divus mirušus bērnus - deviņus gadus vecu zēnu un sešus mēnešus vecu meitenīti.Kaimiņi mēģinājuši bērnus atdzīvināt, ko pēc tam mēģinājuši darīt arī uz notikuma vietu izsauktie mediķi, bet pūliņi bija nesekmīgi. Uz notikuma vietu atbraukušie VUGD darbinieki konstatējuši, ka dzīvoklī bija gruzdējis dīvāns trīs kvadrātmetru platībā.Liepājas policijas iecirknī portālu Diena.lv informē, ka ugunsnelaimes izcelšanās iemesls pēc sākotnēji pieejamās informācijas varētu būt bojājums elektroinstalācijā. Tiks veiktas nepieciešamās ekspertīzes.

Rūpes par bērniem bija uzņēmusies vecmāmiņa, ziņo aģentūra LETA. Viņa bija iecelta par aizbildni deviņus gadus vecajam zēnam, kura mātei atņemtas aizgādības tiesības, savukārt precīzas informācijas par to, kad un kādu iemeslu dēļ pie vecmāmiņas bija nogādāta sešus mēnešus vecā meitenīte, bāriņtiesas rīcībā nav, aģentūru LETA informēja Liepājas bāriņtiesas priekšsēdētāja Taiga Ziemele.

Zēna mātei aizgādības tiesības atņemtas, jo sieviete, kura dzīvo ārzemēs, par viņu nav rūpējusies. Vecmāmiņa no mātes puses par zēna aizbildini iecelta jau 2007.gadā. Viņa par zēnu vienmēr ir rūpējusies - nekādas sūdzības nekad nav saņemtas. Arī no bērnudārza, ko viņš savulaik apmeklējis, saņemtas labas atsauksmes, un pats zēns vienmēr teicis, ka ir apmierināts ar dzīvi pie vecmāmiņas.

Par sešus mēnešus veco meitenīti bāriņtiesai informācijas nav. Pagājušā gada nogalē, kad bāriņtiesas darbinieki apmeklēja šo ģimeni, meitenītes tajā vēl nebija, un acīmredzot viņa pie vecmāmiņas nonākusi pavisam nesen, bet bāriņtiesa par to netika informēta, atzina Ziemele. Vecmāmiņa zēnu un pēdējā laikā, iespējams, arī meitenīti audzinājusi viena, jo sievietes vīrs ir miris. Par bērnu tēviem informācijas bāriņtiesai nav.

Bērnu vecmāmiņa pēc notikušās traģēdijas ievietota ārstniecības iestādē.

Bāriņtiesas rīcībā nav oficiālas informācijas par notikušās nelaimes apstākļiem. Kā ziņo portāls Liepajniekiem.lv, no kaimiņu teiktā izriet, ka brīdī, kad izcēlās ugunsnelaime, vecmāmiņa kopā ar paziņu uz veterināro klīniku esot nogādājušas kaķi.

Saistībā ar notikušo arī uzsākts kriminālprocess.

VUGD glābēji pagājušajā diennaktī kopumā dzēsuši 20 ugunsgrēkus, no tiem deviņus Rīgā, četrus citās pilsētās, bet septiņus novados.

(pievienota 6.-10.rindkopa; precizēts zēna vecums)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas