Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Tiesībsargs turpina saņemt signālus par tehnisko līdzekļu nepieejamību attālināto mācību īstenošanai

Tiesībsarga birojs joprojām saņem signālus no iedzīvotājiem par nepietiekamu tehnisko nodrošinājumu, lai bērni Covid-19 pandēmijas laikā varētu mācīties attālināti, intervijā TV3 raidījumam 900 sekundes pastāstīja tiesībsargs Juris Jansons.

Problēmas esot saistītas tieši ar datoru un interneta nepieejamību. Tiesībsargs gan uzskata, ka Covid-19 ēnā aizvadītais gads ir bijis pietiekami ilgs laika periods, lai šo situāciju apzinātu un sakārtotu.

"Te nav runas par to, ka jāuzdāvina. Ir runa par to, ka jānodrošina, lai ikviens bērns var piedalīties izglītības procesā, jo tās ir viņa tiesības uz attīstību," skaidroja tiesībsargs.

Kā ziņots, tehniskā atbalsta sniegšanā ģimenēm un skolām, kurās bērni Covid-19 pandēmijas dēļ mācās attālināti, ir iesaistījusies gan Izglītības un zinātnes ministrija (IZM), gan pašvaldības, gan arī privāti labvēļi.

Pagājušajā nedēļā IZM informēja, ka plāno iegādāties vēl aptuveni 20 000 datoru, lai atbalstītu skolēnus attālināto mācību laikā.

Pēc IZM sniegtās informācijas, šogad turpinās atbalsta sniegšana vispārējās un profesionālās izglītības iestāžu digitalizācijai jeb portatīvās datortehnikas iegādei. Tā, Eiropas Savienības fondu Covid-19 seku mazināšanai programmā datortehnikas iegādei plānots atvēlēt vairāk nekā 10 miljonus eiro, kopā ar pašvaldību līdzfinansējumu nodrošinot vēl vairāku tūkstošu datoru iegādi.

IZM norādīja, ka tā šobrīd sadarbībā ar nozares ekspertiem plāno datortehnikas piešķiršanas principus katrai izglītības iestādei un pašvaldībai, īpašu uzsvaru paredzot tām klašu grupām, kas uzsākušas pilnveidotā mācību satura ieviešanu, proti, 1., 4., 7. un 10.klasēm.

Savukārt, lai palielinātu interneta datu pārraides iespējas skolās, ministrija kopā ar sadarbības partneriem sākusi darbu jaudīga interneta nodrošināšanā ikvienai Latvijas skolai, kas veicinās plašāku digitālā mācību satura un metožu izmantošanu mācību procesā.

Valdība pagājušajā nedēļā arī atbalstīja 92 klēpjdatoru pieņemšanu dāvinājumā skolām no SIA Baltijas informācijas tehnoloģijas. Uzņēmums nolēma dāvināt IZM 92 klēpjdatorus 58 332 eiro vērtībā, lai attālināto mācību laikā palīdzētu nodrošināt skolēnus ar datoriem.

Pa 11 klēpjdatoriem saņems Ādažu, Ikšķiles, Aizkraukles, Carnikavas novadi un Ventspils pilsēta, desmit klēpjdatorus - Valkas novads, astoņus - Liepāja, pa septiņiem - Ludzas un Krāslavas novadi, bet Rucavas novadam tiks piešķirti pieci datori.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas