Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Tiesa nākamnedēļ skatīs lietu pret Straujumu

Rīgas rajona tiesa 16.decembrī plkst.14.30 paredzējusi vērtēt administratīvā pārkāpuma lietu sakarā ar Ministru prezidentes Laimdotas Straujumas (Vienotība) aģitācijas noteikumu pārkāpšanu, liecina ieraksts Tiesu informatīvajā sistēmā.

Savukārt Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesa lietu pret Rīgas domes priekšsēdētāju Nilu Ušakovu (SC) skatīs īsi pirms Ziemassvētkiem - 23.decembrī. 

Kā ziņots, Valsts policija (VP) iepriekš noformēja administratīvā pārkāpuma protokolus Straujumai un Ušakovam par aģitācijas kārtības pārkāpšanu. Par sodu abām amatpersonām lems tiesa. Administratīvo pārkāpumu kodekss par priekšvēlēšanu aģitācijas kārtības pārkāpšanu fiziskajām personām paredz brīdinājumu vai naudas sodu līdz 70 eiro, bet juridiskajām personām sodu līdz 1200 eiro. Likums paredz, ka vēlēšanu dienā un dienu pirms vēlēšanām ir aizliegta priekšvēlēšanu aģitācija. 

Straujumai protokols noformēts par viņas izteikumiem vēlēšanu dienā. "Vienotība uzvarēs. Es ticu, ka Saskaņas centrs tomēr neiegūs tik daudz balsu, jo ir svarīga drošība mūsu valstī. Man personīgi nav pārliecības par Saskaņas centru un Latvijas neatkarību," Straujuma 4.oktobrī - vēlēšanu dienā - pēc nobalsošanas paziņoja žurnālistiem.

Viņai šķietot nepieņemami Saskaņas paziņojumi, ka tā joprojām sadarbojas ar partiju Vienotā Krievija un ka Vladimirs Putins ir labākais Krievijas prezidents, kāds bijis. 

Iepriekš Straujuma, komentējot iespējamo tiesvedību, norādīja, ka mēs dzīvojam tiesiskā un demokrātiskā valstī, kur ikvienam ir tiesības uz viedokļa un vārda brīvību. "Situācijas izvērtējums ir atbildīgo iestāžu kompetencē," piebilda valdības vadītāja. 

Savukārt Ušakovam protokols noformēts, jo dienu pirms vēlēšanām viņš, pēc policijas domām, sociālajos tīklos ievietojis informāciju ar aicinājumu balsot par 11.sarakstu - partiju Saskaņa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nākamajā nedēļā iespējamas salnas

Nedēļas nogalē naktis kļūs vēsākas, gaisam nākamās nedēļas tumšajā laikā atdziestot līdz pat nullei grādu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas