Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Terentjevs: Aprīlis Liepājas metalurgam būs izšķirošais mēnesis

Finanšu grūtībās nonākušajam metalurģijas uzņēmumam "Liepājas metalurgs" aprīlis būs izšķirošais mēnesis, šorīt intervijām LNT raidījumam "900 sekundes" sacīja uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Valērijs Terentjevs.

Kā ziņots, "Liepājas metalurgs" šodien atsāks pamatražošanu, kas bija apturēta no 11.aprīļa. Tomēr arī turpmāk iespējami pārtraukumi.

Iepriekš bija plānots, ka aprīlī tiks saražots 40 000 - 45 000 tonnu produkcijas, bet optimistiskajā scenārijā - pat 75 000 tonnu, taču pēc pašreizējā novērtējuma reāli šomēnes būtu saražot ap 30 000 tonnu, atzina Terentjevs.

Uzņēmumam stabili strādāt neļauj apgrozāmo līdzekļu trūkums. Patlaban uzņēmums darot visu, lai minimizētu ražošanas un administratīvos izdevumus, kā arī pārskatītu strādājošo darba grafiku.

Paredzētajā štatu samazināšanā darbu varētu zaudēt aptuveni 150 no kopumā 2300 "Liepājas metalurgā" strādājošo. Iespējama arī algu samazināšana. uzņēmums jau atteicies no apkures pabalstiem, kas iepriekš maksāti darbiniekiem.

Terentjevs norādīja, ka uzņēmums cer uz investoru piesaisti, par ko rūpējas akcionāri. Viņš izteica cerību, ka investors, ja atzīs "Liepājas metalurgu par atbilstošu investīcijām, naudu ieguldīs uzreiz, nevis gaidīs pusgadu vai gadu. "Runa ir par dienām, nevis nedēļām vai mēnešiem," piebilda "Liepājas metalurga" valdes priekšsēdētājs.

Tāpat uzņēmums cer, ka arī valdība pieņems lēmumu par palīdzību.

"Nozare.lv" jau ziņoja, ka saskaņā ar audita ziņojumu uzņēmums ir tuvu maksātnespējai, kā arī tam ir būtiskas likviditātes problēmas. Auditora "Ernst&Young" veiktā jutīguma analīze paredz naudas līdzekļu trūkumu "Liepājas metalurgā" 2013.gada beigās aptuveni 96,1 miljona latu apmērā atkarībā no dažādu apstākļu īstenošanās.

"Liepājas metalurgam" aprīlī jāveic kārtējais maksājums Itālijas bankai "UniCredit S.p.A" 7 780 450 eiro jeb 5 468 130 latu apmērā. Ja "Liepājas metalurgs" nevarēs veikt maksājumu, tad to darīs Valsts kase, atzinis finanšu ministrs Andris Vilks (V).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jauniešiem svarīga ir droša un uzticama vide

Par jauniešu paškaitējuma iemesliem un to, kā novērst cēloņus, kuri jauniešus stimulē nodarīt sev pāri, Guntars Gūte sarunājas ar bērnu un jauniešu psihoterapeitu Nilu Saksu Konstantinovu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas