Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

SVF pastāvīgais pārstāvis Latvijā uzstāsies ar lekciju par Latvijas ekonomikas atgūšanos

Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) pastāvīgais pārstāvis Latvijā Deivids Mūrs nākamnedēļ pasākumā Rīgas Ekonomikas augstskolā iepazīstinās ar jaunākā SVF ziņojuma par Latviju secinājumiem.

Pasākums notiks 6.februārī plkst.16 Rīgas Ekonomikas augstskolā Sorosa auditorijā, informēja SVF pastāvīgā pārstāvja Latvijā birojā. Interesenti lekcijas apmeklēšanai aicināti iepriekš pieteikties augstskolas mājaslapā.

Mūrs ir SVF pastāvīgais pārstāvis Latvijā kopš 2009.gada jūnija. Viņš ir SVF ekonomists kopš 1999.gada ar plašu pieredzi darbā ar Eiropas valstīm, ieskaitot Lietuvu, Horvātiju, Slovākiju un Rumānija.

Kā ziņots, SVF janvāra beigās publiskoja jaunāko ziņojumu par Latviju, tajā atzinīgi novērtējot mūsu valsts ekonomikas spēcīgo atlabšanu un veikto aizņēmuma atmaksu SVF pilnā apjomā pirms laika. "Ekonomika turpina spēcīgi atlabt, inflācija ir krietni samazinājusies, un tekošā konta deficīts ir mērens. Kaut arī vidēja termiņa ekonomikas prognozes ir labvēlīgas, neskaidras ārējās vides dēļ riski saglabājas," teikts ziņojumā.

SVF direktoru valde atzinīgi novērtējusi Latvijas valdības paveikto būtisko fiskālo pielāgošanu, kā arī šā gada budžeta pienācīgu plānošanu, lai izpildītu kritērijus eiro ieviešanai. SVF arī aicina ieviest ilgtspējīgus pasākumu, lai izvairītos no finanšu nestabilitātes nākotnē. Fonds mudina valdību nodrošināt atbalstu vismazāk aizsargātajām sabiedrības daļām, kā arī izvairīties no reģionālo atšķirību padziļināšanās.

SVF direktoru valde pretrunīgi novērtējusi plānoto privātpersonu ienākumu nodokļu samazināšanu - daļa direktoru uzskata, ka tā labvēlīgi ietekmēs darba iniciatīvas, bet citi pauduši bažas. SVF atzinīgi vērtē Latvijas institūciju spēcīgo apņemšanos ieviest eiro un uzslavē Latvijas progresu Māstrihtas kritēju ievērošanā. Tomēr reformas būs nepieciešamas, lai novērstu augsto strukturālo bezdarbu un veicinātu konkurētspēju. Kā prioritārās jomas reformu veikšanai SVF min tieslietu sistēmu, valsts uzņēmumu pārvaldības struktūru un caurspīdīgumu, kā arī augstākās un profesionālās izglītības kvalitātes paaugstināšanu. SVF prognozē, ka šogad Latvijas ekonomikas pieaugums pirmajā pusgadā nedaudz palēnināsies, bet otrajā pusgadā atkal paātrināsies, kopumā sasniedzot ekonomikas izaugsmi aptuveni 3,75% apmērā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas