Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Svētku brīvdienās Bērnu slimnīcā pēc palīdzības vērsās 234 bērni

No 31.decembra līdz 1.janvārim Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas Neatliekamās medicīniskās palīdzības nodaļā pēc palīdzības kopumā vērsās 234 bērni, no kuriem, izvērtējot veselības stāvokli, slimnīcā tika stacionēti 76 bērni, portālu Diena.lv informēja slimnīcas pārstāve Elīna Neimane.

Dažāda rakstura traumas svētku laikā guvuši 47 bērni, no kuriem 7 tika stacionēti. Līdzīgi kā Ziemassvētku laikā, lielākoties bērni guvuši dažādas sadzīves rakstura traumas, proti, galvas, roku un kāju sasitumus krītot, kā arī plēstas un grieztas brūces.

Kādam divus gadus vecam mazulim virsū bija uzkritis televizors. Par spīti vairākkārtējiem ārstu aicinājumiem ievērot īpašu piesardzību, arī šogad svētku laikā divi bērni guvuši termiskus apdegumus, aplejoties ar karstu dzērienu un iekrītot spainī ar karstu ūdeni, tādējādi gūstot muguras, rokas un kāju apdegumus. Taču, salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem, bērnu skaits, kuri svētkos gūst apdegumus, ir mazinājies, stāsta slimnīcas pārstāve.

Slimnīcas pediatri svētku brīvdienās palīdzību sniedza 187 bērniem, no kuriem 69 tika stacionēti. Lielākoties pie mediķiem vērsās bērni ar paaugstinātu temperatūru, klepu, kakla sāpēm, gremošanas traucējumiem un dažādām vīrusa saslimšanām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas