Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Sūdzas, ka 80 km no Rīgas analogajā apraidē nevar uztvert LTV un LNT

LTV1 un LNT analogajā apraidē kvalitatīvi nevar uztvert 80 km no Rīgas, šodien ziņo Dienas bizness.

Lai gan no 1.aprīļa pilnībā uz ciparu TV apraidi Rīgas reģionā, aptuveni 70–80 km rādiusā ap galvaspilsētu, ir pārgājis LTV1 un LNT, citviet daļa mājsaimniecību analogajā apraidē kvalitatīvā attēlā var redzēt vienīgi TV3. Savukārt LTV1 un LNT attēls analogajā apraidē dubultojas, lai gan skaņa ir dzirdama. Piemēram, šāda situācija ir Koknesē, kas no Rīgas atrodas 94 km attālumā.

«70 km rādiuss Rīgas apraides teritorijai parasti tiek minēts tādēļ, ka tā tiek uzskatīta par drošās uztveršanas zonu. Tomēr ir vietas, kur analogās TV signālu varēja uztvert 80 vai vairāk kilometru rādiusā no torņa. Kokneses gadījumā analogās TV signālu, lai skatītos LTV1, var mēģināt uztvert no Viesītes stacijas, bet LNT – no Jēkabpils vai Cesvaines stacijas, attiecīgi pieregulējot antenu,» ieteica Latvijas valsts radio un televīzijas centra sabiedrisko attiecību vadītāja Ieva Līne.

Jau ziņots, ka Latvijā tiek īstenota pāreja no analogās uz ciparu apraidi. No 1.marta LTV7 nevarēja redzēt iedzīvotāji, kuriem ir istabas un parastās antenas, no 1.aprīļa Rīgas apraides teritorijā nav redzama LNT un LTV1, bet pārējā Latvijā kāds cits televīzijas skatīšanās veids, lai redzētu minētos kanālus, būs vajadzīgs no 1.jūnija. Ar TV3 par digitālo apraidi vienošanās pagaidām nav panākta. Pāreja uz digitālo virszemes TV neskar satelīttelevīziju un kabeļtelevīziju operatoru klientus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas