Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Stradiņa slimnīca pērno gadu beigusi ar peļņu; Austrumu slimnīcai 8,8 miljoni eiro zaudējumi

Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca pagājušo gadu noslēgusi ar nelielu peļņu, bet Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīca - ar 8,8 miljonu eiro zaudējumiem, otrdien Saeimas deputātiem Sociālo un darba lietu komisijas sēdē norādīja Veselības ministrijas (VM) pārstāve Gundega Ozoliņa.

Viņa stāstīja, ka, pēc VM rīcībā esošajiem slimnīcu operatīvajiem finanšu rādītājiem, Stradiņa slimnīca pagājušajā gadā ieņēmumos iekasēja 82,3 miljonus eiro. No ieņēmumiem 83% veido valsts budžeta finansējums, savukārt 17% - pašu ieņēmumi - pacientu līdzmaksājumi, ieņēmumi par maksas pakalpojumiem u.c. Savukārt slimnīcas izdevumi pērnajā gadā bija 78,3 miljoni eiro.

Lai gan ieņēmumi ir lielāki par izdevumiem, tomēr starpībā ietilpst amortizācijas izmaksas, papildu ieņēmumi un izdevumi, kā rezultātā slimnīca pagājušo gadu beidza ar nedaudz vairāk kā 3500 eiro lielu peļņu.

Ozoliņa norādīja, ka situācija ir labāka, nekā šī gada sākumā prognozēts. Tomēr, ņemot vērā, ka tie ir slimnīcas operatīvie dati, situācija vēl varētu mainīties. Tāpat VM Stradiņa slimnīcas datiem pilnībā neuzticas un tie tiek pārbaudīti atkārtoti.

Savukārt Austrumu slimnīca pērnajā gadā ieņēmumos iekasējusi 91 miljonu eiro, no kuriem apmēram 66 miljoni bija valsts budžeta finansējums. Savukārt 14,2 miljoni bija slimnīcas pašas ieņēmumi - pacientu līdzmaksājumi, ieņēmumi par maksas pakalpojumiem u.c.

Austrumu slimnīcas izdevumi pagājušajā gadā bija 95 miljoni eiro. Kopā ar amortizācijas apmēru, citiem ieņēmumiem un izdevumiem slimnīca gadu beidza ar 8,8 miljonu eiro lieliem zaudējumiem.

Tāpat deputāti vēlējās noskaidrot, kāda situācija ir Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā. Ozoliņa norādīja, ka precīzus aprēķinus šobrīd sniegt nevar, tomēr Bērnu slimnīca pagājušo gadu pabeidza ar "nelielu plusiņu".

Kā ziņots, Austrumu slimnīcai no 2011. līdz 2015.gada sākumam radušies 23,7 miljonu eiro zaudējumi. Slimnīca šādā situācijā nav nonākusi pēkšņi, tā radusies jau 2011.gadā, kad veselības aprūpes pakalpojumu tarifi slimnīcai tika samazināti par 26% un tika pielīdzināti reģionālo slimnīcu tarifiem, kā arī slimnīca pārdzīvoja vairākas reorganizācijas. Vairākus gadus situācija tika risināta uz iekšējo rezervju rēķina, tika veikta optimizācija un veikti uzkrājumi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas