Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Štokenbergs aktualizē jautājumu par atskurbšanas telpu izveidi

Trešdien Iekšlietu ministrijas (IeM) un Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) tikšanās laikā iekšlietu ministra pienākumu izpildītājs tieslietu ministrs Aigars Štokenbergs (Vienotība) aktualizēja jautājumu par atskurbšanas telpu tiesisko statusu Latvijā, portālu Diena.lv informēja ministrijas pārstāve Gunta Skrebele.

Puses sarunu laikā apsprieda atbildīgo institūciju kompetenci un telpu piemērotību atskurbšanas funkcijas nodrošināšanai.

Atzīstot likumā „Par pašvaldībām” noteikto pašvaldību atbildību par alkoholisma apkarošanu, sanāksmes dalībnieki vienojās, ka LPS apzinās pašvaldību rīcībā esošās telpas, kas varētu tikt piemērotas atskurbtuvju darbībai galvenajos valsts reģionālajos centros un apzinās iespējamās izmaksas telpu pielāgošanai. Sanāksmes dalībnieki uzsvēra, ka jautājuma risināšanā jāiesaista arī Veselības ministrija.

Sanāksmē tika skatīts jautājums arī par informācijas aprites uzlabošanu starp Valsts policiju un pašvaldībām par pašvaldību plānotajiem publiskajiem pasākumiem, lai maksimāli spētu nodrošināt sabiedrisko kārtību, satiksmes drošību un citus organizatoriskus jautājumus. Sanāksmes dalībnieki atbalstīja A. Štokenberga ierosinājumu izstrādāt metodiskos ieteikumus publisko pasākumu organizēšanā pašvaldībām.

Sanāksmē arī skatīts jautājums par pastāvošajām iespējām sniegt materiālu un tehnisku palīdzību Valsts policijas funkciju uzlabošanai no pašvaldību puses.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas