Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +11 °C
Viegls lietus
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Stiprā vēja dēļ pēcpusdienā elektroapgāde traucēta 1390 Sadales tīkla klientiem (papildināts 14:50)

Šodien pēcpusdienā stiprā vēja dēļ energoapgāde aizvien ir traucēta aptuveni 1390 AS_ Sadales tīkls _klientiem, informēja uzņēmumā.

Lielākoties energoapgāde traucēta klientiem valsts Ziemeļrietumos un Ziemeļaustrumos, taču Sadales tīkla operatīvais personāls veic bojājumu lokalizēšanu un organizē pārslēgumus elektrotīklā, lai pēc iespējas ātrāk atjaunotu klientiem elektroapgādi.

Kā liecina AS Sadales tīkls interneta mājaslapā pieejamā atslēgumu karte, šodien plkst.14.15 valstī kopumā fiksēti 113 elektroapgādes tīkla avārijas atslēgumi, kas ir vismaz trīsreiz mazāk nekā no rīta.

Jau ziņots, ka saistībā ar aizvadītajā naktī pieredzēto stipro vēju šorīt neplānoti elektroapgādes līniju atslēgumi ir konstatēti teju visā Latvijā, bet salīdzinoši vissliktākā situācija bija izveidojusies Vidzemē.

Elektroapgādes traucējumus izraisīja spēcīgā vēja ietekmē elektrolīnijās iegāzti koki, kas pārrāva elektrolīniju vadus, kā arī ir bojāti elektrolīniju balsti.

Sadales tīkls aicina iedzīvotājus būt uzmanīgiem un piesardzīgiem elektrolīniju un elektroiekārtu tuvumā un, redzot bīstamu situāciju - ja elektrolīnijās ir iekārušies koki un zari vai zemē redzams pārrauts elektrolīnijas vads -, netuvoties notikuma vietai, bet nekavējoties ziņot, zvanot uz diennakts bezmaksas bojājumu pieteikšanas tālruni 8020040480200404.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas