Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Šovakar Zemes stundas ietvaros aicina uz stundu izslēgt gaismu

2013. gada 23. martā plkst. 20:30 visā pasaulē tiks atzīmēta Zemes stunda, kuras laikā ikviens iedzīvotājs, uzņēmums, pašvaldība, valdība ir aicināts simboliski izslēgt apgaismojumu uz vienu stundu, lai parādītu savu apņemšanos videi draudzīgākai rīcībai ikdienā un pievērstu uzmanību vides problēmām un to risināšanas iespējām.

Zemes stunda ir starptautisks pasākums, kura dalībnieki tiek aicināti izslēgt gaismu un maznozīmīgās elektriskās iekārtas uz vienu stundu marta pēdējās sestdienas vakarā no 20:30 līdz 21:30 pēc vietējā laika. Simboliskās akcijas mērķis ir aktualizēt klimata pārmaiņas un popularizēt elektroenerģijas taupīšanu ikdienā.

2012. gadā Zemes stunda notika 152 valstīs, vairāk kā 7001 pilsētā visā pasaulē. Zemes stunda turpināja iesākto 60+ - būt vairāk kā vienai stundai. Cilvēki, uzņēmumi un organizācijas iesaistījās kampaņā „Es izdarīšu, ja Tu izdarīsi” (I Will If You Will), pieņemot jaunus izaicinājumus vides stāvokļa uzlabošanai pasaulē. Latvijā akcijā piedalījās 38 pašvaldības, ļoti daudzi uzņēmumi un organizācijas. 

Zemes stundu organizē Pasaules dabas fonds.

Video: Zemes stunda 2013

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas