Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +17 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Šonedēļ braukšanu var apgrūtināt sniegs un slideni ceļi

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) speciālisti brīdina, ka šonedēļ visā Latvijā gaidāms slapjš sniegs un sniegs. Tā kā naktī gaisa temperatūra vietām būs zem nulles, ceļi būs slideni. Kaut ir jau maijs, mainīgo laika apstākļu dēļ nedrīkst zaudēt modrību - VAS Latvijas Valsts ceļi aicina autovadītājus būt piesardzīgiem, braukšanas iemaņas pielāgot apstākļiem uz ceļa, kā arī izvēlēties atbilstošu ātrumu un distanci starp transportlīdzekļiem.

Aukstākā nakts gaidāma uz ceturtdienu, 11.maiju, kad visā valstī būs ‒5...‒3 grādu sals, vien Kurzemes piekrastē temperatūra saglabāsies ap nulli. Autovadītājiem īpaši uzmanīgiem jābūt Latgalē, kur gaidāms lielākais sals, kā arī sniegs un slapjš sniegs.

Ziemas uzturēšanas periods ir beidzies 1.aprīlī, tāpēc ceļu uzturētāju Ziemas dienests vairs nedarbojas, tomēr par apgrūtinātiem braukšanas apstākļiem valsts autoceļu tīklā var informēt, zvanot pa Latvijas Valsts ceļu bezmaksas diennakts tālruni 8000 5555 vai uzņēmuma Facebook un Twitter kontos. Šī informācija tiks nodota ceļu uzturētājiem darbam. Stipra sniega un apledojuma gadījumā uz valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem uzturētāji veiks apstrādi ar pretslīdes materiāliem.

LVĢMC
informācija

Naktī uz otrdienu, 09.05 Otrdien, 09.05 Naktī uz trešdienu, 10.05 Trešdien, 10.05
Gaisa temperatūra -3...+4 +5...+10 -3...+2 +5...+8
Nokrišņi:        
Lietus   Kurzemē; Vidzemes ziemeļos   Visā valsts teritorijā
Slapjš sniegs/sniegs Kurzemes rietumos; Latgalē; Vidzemes austrumos Kuldīgas un Ventspils apkaimē Pierīgā; Zemgalē Visā valsts teritorijā
Apledojums     Rīgas jūras līča piekrastē  

 

Top komentāri

Vai tas ir iespējams...
V
ka Saeimas "simts gudrās" galvas beidzot sapratīs to, kas saprotams ik viena šofera galvai - ZIEMAS RIEPU LIETOŠANAS NOTEIKUMI JĀPIESKAŅO BALTIJAS REĀLAJAM KLIMATAM...?
radžotās riepas ir aizliegtas
r
No 1.maija Latvijā vairs nedrīkst lietot radžotās riepas. Tātad tiem, kuriem ziemā tādas bija (un laukos bez tām ir diezgan grūti iztikt), ir jābūt jau nomainījušiem uz vasaras riepām. Tomēr ziema neatkāpjas. It kā Ministru kabinetam šogad vajadzētu būt noteikušam radžoto riepu lietošanas pagarinājumu vai vismaz informēt vadītājus, ka par to lietošanu šogad maijā vēl nesodīs, bet nekā! Augulis vēl guļ!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas