Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Solidarizējoties ar Izraēlu, pie Saeimas pacelts Izraēlas karogs

Solidarizējoties ar Izraēlas tautu un pieminot nedēļas nogalē veiktā teroristiskā uzbrukuma upurus, pirmdien pie Saeimas nama pacelts Izraēlas karogs, aģentūru LETA informēja Saeimas Preses dienestā.

Simboliskā atbalsta akcijā pie Saeimas nama pulcējās Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa (ZZS), Saeimas Prezidija locekļi un deputāti, kā arī Izraēlas vēstniece Latvijā Šārona Rapaporta-Palgi un Ukrainas vēstnieks Latvijā Anatolijs Kucevols.

"Ikreiz, kad kaut kas tāds notiek, mēs saprotam, ka neviens uz šīs pasaules nav pasargāts. Mēs visi varam būt šādā situācijā. Mēs varam paust savu solidaritāti, lai atbalstītu tos, kas ir nonākuši šādā situācijā - gan Ukrainas, gan Izraēlas tautu -, un darīt visu, lai šis karš pēc iespējas ātrāk beigtos," sacīja Saeimas priekšsēdētāja, paužot visdziļāko cieņu un līdzjūtību Izraēlas tautai.

Lai uzsvērtu, ka starptautiskā sabiedrība nedrīkst novērst uzmanību arī no notikumu attīstības Ukrainā, līdzās Izraēlas karogam izvietots Ukrainas karogs.

Parlamentā atgādina, ka Saeimas Ārlietu komisija sestdien pieņēma paziņojumu, kurā stingri un kategoriski nosoda "Hamas" teroristu veiktos uzbrukumus Izraēlai, apliecinot nelokāmu atbalstu Izraēlai un izsakot līdzjūtību uzbrukumu upuru tuviniekiem. Izraēlai ir tiesības uz pašaizsardzību, kā arī tiesības un pienākums aizstāvēt savus pilsoņus un valsti pret nāvējošiem terorisma aktiem, teikts paziņojumā.

Kā ziņots, "Hamas" un "Islāma džihāda" teroristi sestdienas rītā sāka iebrukumu Izraēlā, kura laikā noslepkavoti vismaz 700 izraēliešu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas