Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Šogad militārajā dienestā plānots uzņemt 710 karavīrus

Šogad profesionālajā militārajā dienestā plānots uzņemt 710 karavīrus, un valsts no pirmās dienas atalgojumā jaunajiem karavīram sola maksāt aptuveni 850 eiro pēc nodokļu nomaksas, aģentūra LETA noskaidroja Nacionālajos bruņotajos spēkos (NBS).

Piemēram, 120 no jaunajiem karavīriem plānots uzņemt studijām Nacionālajā aizsardzības akadēmijā, bet 330 karavīrus uzņems dienestā Sauszemes spēku Mehanizētajā kājnieku brigādē. Pārējos plānots uzņemt Speciālo operāciju pavēlniecībā, Štāba bataljonā, Gaisa spēkos, Zemessardzē, Jūras spēkos un specializētajās vienībās.

Dienestam speciālistu amatos un specializētājās vienībās bruņotie spēki aicina kandidātus ar pirmā līmeņa augstāko izglītību informācijas tehnoloģiju jomā, ar pirmā vai otrā līmeņa augstāko izglītību telekomunikāciju jomā, ar vidējo tehnisko izglītību autotransporta jomā, autovadītājus, kā arī kandidātus ar pieredzi transporta remonta jomā.

Kandidātam, kas agrāk nav apmācīts militārajam dienestam, pēc pieņemšanas profesionālajā dienestā jāpabeidz amatam noteiktais militārās apmācības kurss.

NBS sola nodrošināt jaunajiem karavīriem arī bezmaksas medicīnisko aprūpi, bezmaksas izglītību karjeras sākšanai un turpināšanai, pilnu militāro sociālo garantiju komplektu - pabalstus, izdienas pensiju, kompensācijas. Tāpat NBS piedāvā ārvalstu komandējumus un izaugsmes iespējas.

Pieteikties profesionālajam dienestam var abu dzimumu Latvijas pilsoņi vecumā no 18 līdz 40 gadiem dienestam NBS vienībās, bet studijām Nacionālās aizsardzības akadēmijā - vecumā no 18 līdz 27 gadiem.

Pieteikties profesionālajam dienestam nevar abu dzimumu personas, kas ir sodītas par noziedzīgu nodarījumu izdarīšanu, ir aizdomās turētās, apsūdzētās un tiesājamās. Tāpat dienestā nepieņem personas, kurām ir neatbilstošs veselības stāvoklis.

Top komentāri

Neslāvs
N
Vienmēr jārēķinās, ka valsts iekšienē ir ap 100 000 potenciālo agresorvalsts kareivju. Pēc pirmās Puķina pavēles tie ir gatavi sākt latviešu fizisku iznīcināšnu.
Sviests
S
Savu laiku varu notrallināt arī citā veidā, nevis nbs kara spēlēs, idiotiskās apmācībās utt. 810 eiro varu nopelnīt pusotrā nedēlā ārzemēs, plus vēl valodu apgūt un aizbraukt atpūsties uz kanāriju salām. Paldies par kūkām, bet f..ck you, ēdiet paši.
Julijans Lacplesis
J
Un tad brinamies, ka Latvija trukst darba rokum jo Latvijas vadiba gatavojas bezjedzigam un bezcerigam karinam imitejot nevajadzigas aktivitates ta vieta, lai domatu par attistibu un veicinatu ekanomikas atjaunosanu un tas attistibu saja nabadzibas, posta parnemtaja valstele Latvija.. Izskatas, ka Latvijas valdiba ir tik debila, zagliga, ka vinai nerup Latvijas valsts nakotne, latviesu tuatas nakotne un sie idiotiskie Latvijas prezidenti, ministri, deputati, ieredni tikai doma ka vairak nozagt no Latvijas valsts budzeta, ka likumos iestradat sev privlegijas un visa veida socialas garantijas, lielas algas un pensijas.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas