Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Slimnīcu biedrības vadītājs: Omikrons mediķus skāris daudz plašāk nekā iepriekšējie Covid-19 paveidi

Covid-19 omikrona vilnis mediķus ir skāris daudz plašāk nekā šo slimību izraisošā vīrusa iepriekšējie paveidi, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam Rīta panorāma pastāstīja Latvijas Slimnīcu biedrības vadītājs Jevgēņijs Kalējs.

Pēc viņa teiktā, iepriekšējā Covid-19 vilnī saslimšanas vai kontaktpersonas statusa dēļ ik dienu darbu nevarēja apmeklēt ap 200 mediķu, bet tagad tādu ir vairāk nekā 300.

Pozitīvi gan esot tas, ka šo Covid-19 uzliesmojumu mediķi pārdzīvo, būdami vakcinēti, līdz ar to slimības gaita ir daudz vieglāka.

Kalējs norādīja, ka patlaban tiek domāts par iespēju saīsināt karantīnas laiku pret Covid-19 vakcinētiem mediķiem, kuriem nav saslimšanas simptomu. Pašreizējo desmit vai 14 dienu karantīnas periodu Slimnīcu biedrība rosina saīsināt līdz piecām dienām. Šis jautājums jau esot apspriests ar slimnīcu vadītājiem un Veselības ministriju, bet gala lēmums vēl neesot pieņemts.

Slimnīcu biedrības vadītājs uzsvēra, ka šajā laikā ir ļoti būtiski saglabāt veselības aprūpes sistēmas kapacitāti, ko nevar izdarīt, ja nav mediķu, kas strādā. Lai maksimāli izvairītos no saslimšanas, ikvienam pašam ir jāievēro visi piesardzības pasākumi, tāpēc arī daudzi mediķi tagad ir pārgājuši ne tikai uz medicīnisko sejas masku, bet arī respiratoru lietošanu darbā, piebilda Kalējs.

Kā ziņots, pēdējo nedēļu laikā Latvijā strauji aug saslimstība ar Covid-19, dienu no dienas uzstādot jaunus negatīvos rekordus. Līdz šim diennaktī augstākais jauno Covid-19 gadījumu skaits Latvijā tika fiksēts trešdien - 9143 gadījumi, liecina Slimību profilakses un kontroles centra apkopotā informācija.

Divu nedēļu kumulatīvais saslimstības rādītājs pagājušās diennakts laikā ir palielinājies no 2885,8 līdz 3239,9 gadījumiem uz 100 000 iedzīvotāju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas