Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Slimnīcām dāvina aprīkojumu Covid-19 pacientu ārstēšanai

Sekojot Covid-19 straujai izplatībai un ievērojamam saslimstības gadījumu pieaugumam Latvijā, veselības aprūpes sistēmā aktuāls ir arī medicīniskā aprīkojuma jautājums. Lai sniegtu atbalstu ārstniecības iestādēm, arī labdarības fondi dāvinājuši nepieciešamās iekārtas.

Operatīvi reaģējot uz Covid-19 saslimstības izraisītajām sekām, Pētera Avena labdarības fonds Paaudze un fonds Uniting History Rīgas Austrumu klīniskajai universitātes slimnīcai un Paula Stradiņa klīniskajai universitātes slimnīcai nodrošinājuši nepieciešamo elpināšanas ierīci un funkcionālu, mobilu intensīvās terapijas iekārtu. Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīca saņēmusi dāvinājumā mākslīgo plaušu ventilācijas ierīci. Tā nodrošina gan invazīvu, gan neinvazīvu plaušu ventilāciju, kā arī gaisa noplūžu kompensāciju gan spiediena, gan tilpuma kontrolētā režīmā. Savukārt, Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīcai lietošanā nodota moderna, konfigurējama intensīvās terapijas iekārta, kas nodrošina visas pirms klīniskās un klīniskās vajadzības ar augstu funkcionalitātes un mobilitātes līmeni. Iekārta sniedz būtisku atbalstu slimnīcas personālam un ļauj izsekot rādījumiem ar vienas ierīces palīdzību, aizstājot vairāku medicīnas ierīču klāstu un nodrošinot centralizētu datu analīzi.

“Ņemot vērā Covid-19 pandēmijas attīstību Latvijā, apzinājāmies nepieciešamību sniegt iespējamo atbalstu arī no mūsu fonda puses. Mūsu mērķis ir palīdzēt mediķiem un stiprināt slimnīcas tā, lai tās būtu pietiekami aprīkotas pandēmijas laikā un, nepieciešamības gadījumā, nodrošinātu vajadzīgo palīdzību.” komentē Igors Bass, Pētera Avena labdarības fonds Paaudze direktors.

Lai nodrošinātu operatīvu iekārtu iegādi, iniciatīvai atsaucās arī labdarības fonds Uniting History Fonda izpilddirektore Elīna Škļara: “Lai arī pacientu aprūpē galvenais ir izcili speciālisti, kas strādā Latvijas slimnīcās, tomēr arī liela loma ir nepieciešamā aprīkojuma pieejamībai. Kā labdarības organizācija esam gandarīti, ka varam piedāvāt savu nelielo atbalstu, palīdzot aprīkot slimnīcas ar mūsdienīgām iekārtām.”

Labdarības fondu Paaudze izveidojusi Pētera Avena ģimene 2008.gadā, tā prioritātes ir atbalsts veselības aprūpei, kultūras apmaiņas projektiem, kā arī stipendijas un granti zinātnē.

Fonds Uniting History sadarbojas ar labdarības organizācijām, kuras sniedz palīdzību vecāka gadagājuma cilvēkiem un sociāli neaizsargātu cilvēku grupām.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas