Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

SIVA bijusī direktore Simsone apstrīdēs atbrīvošanu no amata

Sociālās integrācijas valsts aģentūras (SIVA) bijusī direktore Regīna Simsone plāno apstrīdēt valdības lēmumu atbrīvot viņu no amata.

Kā pastāstīja Simsone, viņa šo pirmdien lūgusi Labklājības ministrijai (LM) un valdībai atlikt lemšanu par viņas atbrīvošanu no amata, jo saslimusi, tomēr lūgums nav ņemts vērā. Pirmdienu, kā arī otrdienu, kad notika valdības sēde, viņa esot pavadījusi slimnīcā.

Pēc atveseļošanās Simsone plāno apstrīdēt valdības pieņemto lēmumu atbrīvot viņu no amata.

Slimības dēļ viņa arī neesot paspējusi iesniegt prokuratūrā sūdzību par saņemtajām draudu saturošajām īsziņām saistībā ar veikto izmeklēšanu un arī to drīzumā plāno izdarīt. Simsone sacīja, ka dažas no īsziņam vēstījušas: "Raksti atlūgumu", "Kad tu beidzot aizvāksies?".

Jautāta, kāpēc ātrāk nevērsās pēc palīdzības, ja saņēma draudus, Simsone skaidri nevarēja atbildēt. "Varētu būt, ka vajadzēja," viņa teica. Arī LM par iespējamiem draudiem Simsone nav sūdzējusies, to apstiprināja LM Juridiskā departamenta juriskonsults Māris Knoks.

Kā ziņots, otrdien, 12.februārī, valdība nolēma atbrīvot no amata SIVA direktori.

Lūgumā valdībai atbrīvot no amata Simsoni LM norādīja, ka Simsone ar nodomu ir izdarījusi vairākus būtiskus tiesību normu pārkāpumus, līdz ar to valsts interesēm nodarīts būtisks kaitējums un ir pietiekams pamats Simsonei piemērot šādu disciplinārsodu.

Tikmēr pati Simsone līdz šim savu vainu nav atzinusi nevienā no konstatētajiem pārkāpumiem un vēlas turpināt darbu kā aģentūras vadītāja. Viņa bija sagatavojusi valdībai sūdzību, kurā vaino LM subjektīvas un tendenciozas izmeklēšanas veikšanā, kā arī min, ka izmeklēšanas gaitā esot saņēmusi draudus saturošas īsziņas no kāda sveša cilvēka, kas liekot viņai domāt, ka disciplinārlietas izmeklēšana, iespējams, ir veikta kādas personas subjektīvās interesēs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas