Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Siliņa: Latvija turpinās atbalstīt Baltkrievijas demokrātiskos centienus

Latvija turpinās atbalstīt Baltkrievijas tautas demokrātiskos centienus un opozīciju, kā arī stingri nosoda Aleksandra Lukašenko režīma veiktās represijas pret Baltkrievijas iedzīvotājiem, tā, tiekoties ar Baltkrievijas demokrātiskās opozīcijas līderi Svjatlanu Cihanousku, pirmdien uzsvēra Ministru prezidente Evika Siliņa (JV).

Ministru prezidente sacīja, ka Baltkrievijas valdošais režīms nepārstāv Baltkrievijas tautu, un Latvija sniegs praktisku palīdzību, lai atbalstītu Baltkrievijas demokrātiskās opozīcijas centienus, dokumentējot un pierādot cilvēktiesību pārkāpumus Baltkrievijā. Tāpat Latvija joprojām būs droša vieta Baltkrievijas neatkarīgajiem žurnālistiem. Savukārt Baltkrievijas valdošajam režīmam Latvija pieprasa, lai tiktu atbrīvoti visi aptuveni 1500 politiski ieslodzītie.

Siliņa un Cihanouska pārrunāja turpmākās iespējas sniegt papildu politisku un cita veida atbalstu Baltkrievijas demokrātiskās opozīcijas centieniem.

Ministru prezidente pauda nosodījumu Lukašenko režīma darbībām, īstenojot hibrīdoperāciju uz Latvijas ārējās robežas, kā arī iesaistoties Ukrainas bērnu deportēšanā. Tāpat Siliņa apliecināja, ka Latvija turpinās atbalstīt Baltkrievijas valdošā režīma starptautisko izolāciju, kā arī sankciju stiprināšanu.

Jau ziņots, ka Baltkrievijas demokrātiskās kustības līdere Svjatlana Cihanouska šodien un otrdien, 28.novembrī, darba vizītē apmeklēs Latviju, lai vērstu uzmanību uz pieaugošajām Aleksandra Lukašenko režīma represijām un pārrunātu iespējas Baltkrievijas demokrātiskās kustības turpmākam atbalstam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas