Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Sestdien slimnīcā nogādāti astoņi karstuma upuri

Sestdien ārstniecības iestādēs tika nogādāti astoņi cilvēki, kas bija pārkarsuši lielajā karstumā, aģentūrai LETA pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Ilze Bukša.

Karstuma upuri bija vecumā no septiņiem līdz 61 gadam, - galvenokārt slimnīcā nokļuvuši cilvēki, kas ilgstoši uzturējās saulē.

Rīgas reģionā mediķu palīdzība bija nepieciešama trīs cilvēkiem, kas cietuši no pārkaršanas - septiņus gadus vecai meitenei, 22 gadus vecai sievietei un 42 gadus vecam vīrietim. Visi šie cilvēki atpūtās pludmalē, bet vakarā sajutušies slikti un vērsušies pēc palīdzības pie mediķiem.

Savukārt Vidzemē no karstuma ietekmes cietušas divas desmit gadus vecas meitenes, 32 gadus veca sieviete un 19 gadus vecs jaunietis. Vairāki no šiem cilvēkiem sajutās slikti pēc kapu svētku apmeklējuma, viens cilvēks pēc skrējiena, bet pārējie pārkārsuši atpūšoties.

Tikmēr Kurzemē 61 gadu vecs vīrietis ilgstoši uzturējies ārā un karstumā bija zaudējis samaņu. Mediķi vīrieti nogādāja slimnīcā.

Ātrās palīdzības mediķi aicina iedzīvotājus pēc iespējas mazāk uzturēties saulē dienas viskarstākajā periodā no plkst. 11 līdz 15, izvēlēties atbilstošu apģērbu, uzņemt pietiekamā daudzumā šķidrumu un saudzēt bērnu veselību.

Lai atvēsinātos, vairākkārt dienā ieteicams noskaloties vēsā dušā vai kādā ūdenstilpnē.

Ja karstajā laikā, pēc uzturēšanās saulē rodas veselības problēmas, mediķi iesaka konsultēties ar savu ģimenes ārstu vai ārpus ģimenes ārstu darba laika zvaniet uz Ģimenes ārstu konsultatīvo tālruni 66016001 (darba dienās no plkst. 17.00 - 08.00 no rīta, brīvdienās un svētku dienās - visu diennakti). Bet, ja parādās ķermeņa trīcēšana, drebuļi, augsta temperatūra, slikta dūša ar vemšanu, apziņas traucējumi, krampji, samaņas zudums - zvaniet 113 ātrajai palīdzībai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jaunnedēļ gaidāms mierīgs un silts laiks

Jaunnedēļ Latvijā ieplūst silta gaisa masa, kas noteiks gaisa temperatūras paaugstināšanos, daudzviet termometra stabiņam pakāpjoties līdz +20 grādu atzīmei, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas u...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas