Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Septiņos mēnešos marķētās dīzeļdegvielas realizācija palielinājusies par 14,73%

Šogad septiņos mēnešos iezīmētā (marķētā) dīzeļdegviela ir realizēta kopumā 21 321 tonnas apmērā, kas ir par 2738 tonnām jeb 14,73% vairāk nekā iepriekšējā gada septiņos mēnešos, liecina Valsts ieņēmumu dienesta (VID) apkopotie akcīzes preču aprites rādītāji.

Realizācijas apmēra palielinājums vērojams juridiskām personām (izmantošanai par kurināmo siltuma ieguvei apkurē vai siltumenerģijas ieguvei produkcijas ražošanas (pārstrādes) tehnoloģiskajā procesā) - par 1805 tonnām jeb 19,85%, kā arī kuģu apgādei - par 560 tonnām jeb 9,78%.

Tāpat arī iezīmēto (marķēto) naftas produktu apmērs, kuru realizē izmantošanai brīvostu un brīvo zonu tehnikā ir palielinājies - par 338 tonnām jeb 15,17%, bet marķētās dīzeļdegvielas realizētais apmērs fiziskām personām pirmajā pusgadā palielinājies par 35 tonnām jeb 2,28%.

2017.gada septiņos mēnešos fiziskām personām realizētas 1568 tonnas marķētās dīzeļdegvielas, juridiskajām personām - 10 900 tonnas, kuģu apgādei - 6287 tonnas, bet izmantošanai brīvostās un brīvajās zonās - 2566 tonnas.

Iezīmētās (marķētās) dīzeļdegvielas pieprasījumu ietekmē gan klimatiskie apstākļi, gan lietotāju izvēle par labu citiem kurināmā veidiem, norāda VID.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas