Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

SEPLP prasa LTV un Latvijas Radio skaidrot nepārbaudītas informācijas izplatīšanu

Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (SEPLP) ceturtdien ir pieprasījusi VSIA Latvijas Televīzija (LTV) valdei un VSIA Latvijas Radio valdei sniegt paskaidrojumu par nepārbaudītas informācijas izplatīšanu par personas nāvi sabiedrisko mediju portālā LSM.lv un sociālo mediju profilā, aģentūru LETA informēja padomē.

LTV un Latvijas Radio valdēm uzdots arī sniegt skaidrojumu par veiktajām un plānotajām darbībām mediju iekšējās kvalitātes vadības nodrošināšanas procesos, lai novērstu līdzīgas situācijas nākotnē.

Vienlaikus padomē piebilst, ka SEPLP novērtē LTV un Latvijas Radio operatīvo rīcību, atzīstot nekvalitatīvo darbu un operatīvi atsaucot izplatīto informāciju.

Jau ziņots, ka ceturtdien virkne Latvijas mediju saņēma preses relīzi par to, ka "Itera Latvija" vadītājs Juris Savickis esot miris. Izplatītā preses relīze saturēja gan Savicka dzīvesgājuma aprakstu, gan panākumus, gan arī bēru datumu un vietu. Preses relīze, kas it kā nosūtīta no uzņēmuma, gan tika izsūtīta no e-pasta, kas bāzēts nevis uzņēmuma e-pastu sistēmā, bet gan "Google" e-pastu servisā "Gmail".

Brīdī, kad LETA sazinājās ar uzņēmumu "Itera Latvija", tā darbinieki bija izbrīnīti par šādu informāciju. Līdz ar to aģentūra LETA secināja, ka izplatītā informācija ir viltojums.

Savickis aģentūrai LETA pauda, ka, ņemot vērā, ka viņam nav pieredzes ar šādiem gadījumiem, patlaban viņš situāciju uztver ar humoru. "Kā tālāk rīkoties, vēl nezinu. Parunāsim ar juristiem un tad izlemsim," viņš sacīja.

Mediji, kuri ātri pēc relīzes saņemšanas, publicējuši ziņas par Savicka aiziešanu mūžībā, šīs publikācijas atsauca.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas