Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Sarkandaugavā ievērojami glābēju spēki ieradušies dzēst ugunsgrēku noliktavā

Sarkandaugavā, piektdienas pusdienlaikā ievērojami glābēju spēki dzēsuši ugunsgrēku noliktavā, aģentūra LETA noskaidroja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Plkst.12.40 VUGD saņēma izsaukumu uz Uriekstes ielu, kur bija aizdegusies vienstāva noliktavas ēka un sakrauti akumulatori, sapresētas gumijas riepas, metāla izstrādājumi. Kopējā degšanas platība bija 250 kvadrātmetri

Notikuma vietā bija izveidojies spēcīgs sadūmojums, taču plkst.14.19 ugunsgrēks lokalizēts.

No ēku kompleksa tika evakuēts 21 cilvēks.

Notikuma vietā strādā 27 ugunsdzēsēji glābēji, izmantojot sešas autocisternas un vienas autokāpnes.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts vides dienesta (VVD) sabiedrisko attiecību speciāliste Aija Jalinska, šodien saņemts pieteikums no VUGD par degšanu Uriekstes ielā 4a, kur degušas litija jonu baterijas.

SIA "Eko recycling" ir izsniegta B kategorijas piesārņojošas darbības atļauja atkritumu apsaimniekošanai Uriekstes ielā 4a. Darbības vietā atļauts šķirot, uzglabāt un sagatavot līdz tālākai pārstrādei nolietotas riepas, metāllūžņus, elektronisko iekārtu atkritumus un baterijas.

Uzņēmuma īpašnieks un valdes loceklis Marks Baltkalns aģentūrai LETA sacīja, ka bija aizdedzies liels maiss ar nolietotām litija jonu baterijām. Tas dzirksteļojis, tādēļ VUGD nācies dzēst arī vietās, kur kritušas dzirksteles.

Šis maiss uzņēmuma telpās esot stāvējis jau ilgāku laiku, un līdz šim nekādas problēmas nav bijušas. "Bet šoreiz acīmredzot kaut kas saslīdēja maisā vai kaut kas tamlīdzīgi, un notika īssavienojums," teica Baltkalns.

Vienlaikus viņš uzsvēra, ka uzņēmumā tiek ievēroti drošības pasākumi.

Baltkalns nemācēja teikt, cik lielus zaudējumus ugunsgrēks varētu būt nodarījis uzņēmumam, tomēr minēja, ka tie varētu nebūt ievērojami.

Patlaban norit kopējo atkritumu apjoma, kas atradās noliktavas telpās, kā arī degušo atkritumu apjoma precizēšana, piebilda Jalinska.

 

pari

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas