Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Samazinās studentu skaits Latvijas augstskolās; vairāk nekā puse studē par personīgajiem līdzekļiem

Pavisam augstskolās Latvijā 2014./2015. akadēmiskajā gadā studē 85,9 tūkstoši studentu, tas ir par 4,3% mazāk, salīdzinot ar iepriekšējo akadēmisko gadu. Arī kopskaitā vairāk ir sieviešu - 51,2 tūkstoši jeb 59,6%. 
2014./2015. akadēmiskajā gadā 60 augstākās izglītības iestādēs, tajā skaitā 25 koledžās, studijas uzsāka 29,2 tūkstoši studentu, kas ir par 6,6% mazāk nekā pērnajā akadēmiskajā gadā.

Šogad akadēmiskajā gadā 60 augstākās izglītības iestādēs, tajā skaitā 25 koledžās, studijas uzsāka 29,2 tūkstoši studentu, kas ir par 6,6% mazāk nekā pērn, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) operatīvie dati.

Vairāk nekā puse uzņemto studentu (56,1%) mācās par personīgajiem līdzekļiem, savukārt 43,9% – par valsts un pašvaldību līdzekļiem. Tāpat vairāk nekā puse - 55,8% studijas uzsākušo ir sievietes. 

Šajā akadēmiskajā gadā 5 285 studenti, kuri iepriekšējo izglītību ieguvuši ārzemēs (tostarp ārvalstnieki), turpina studijas Latvijas augstskolās. Tas ir par 18% vairāk nekā iepriekšējā akadēmiskajā gadā.

Saskaņā ar Izglītības un zinātnes ministrijas datiem, 2013./2014. akadēmiskajā gadā 1745 Latvijas studenti studēja ārvalstu augstskolās apmaiņas programmas ietvaros.

Pagājušajā mācību gadā augstāko izglītību ieguvuši 17,4 tūkstoši studentu, kas ir par 19,5% mazāk nekā gadu iepriekš.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiķi aizvien nevar iziet no savas orbītas

Par valsts uzdevumiem ekonomikas sekmēšanā un joprojām milzīgo birokrātijas slogu Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidentu Aigaru Rostovski.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas