Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Saistībā ar karu Gazā Drošības dienests veicis pārrunas ar vairākiem ārvalstu studentiem

Izvērtējot izskanējušo informāciju, ka saistībā ar Izraēlas un palestīniešu karu notikuši konflikti ar ārvalstu studentu dalību, Valsts drošības dienests (VDD) veicis pārrunas ar vairākiem Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) ārvalstu studentiem, aģentūra LETA uzzināja dienestā.

VDD vērtējumā, situācija "universitātes ārvalstu studentu vidē" patlaban esot stabila. Vienlaikus VDD turpina situācijas izpēti, tādēļ plašākus komentārus nesniedz.

Kā pērn oktobrī vēstīja portāls "Tvnet", vairāki RSU studenti no Izraēlas kopš kara sākuma Izraēlā ir saņēmuši naidu kurinošus tekstus un draudus. Tas ir novedis pie nesaskaņām RSU studentu vidū. Viena persona vērsusies VDD saistībā ar antisemītiskiem izteicieniem un draudiem.

Arī agrāk RSU esot bijuši līdzīgi incidenti, taču mazāk ekstrēmi, vienlaikus RSU brīdinājumi agresoriem par iespējamu izraidīšanu nav līdzējuši, vēstīja portāls.

Toreiz aģentūrai LETA universitātē atklāja, ka līdz šim tā nav saņēmusi pierādījumus par rakstā pieminētā studenta apgalvoto. Taču izglītības iestāde "reaģē uz katru šādu ziņojumu un katru arī individuāli izvērtē". 

Universitāte apliecināja, ka ir saņēmusi ziņojumus par iespējami nekorektiem izteikumiem sociālo tīklu kontos un savstarpējās sarunās studējošo vidū, tomēr neprecizēja, cik šādu ziņojumu saņemts. Par diviem gadījumiem esot ziņots VDD. Tie notikuši pēc kara sākšanās Tuvajos Austrumos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas