Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Saeima paziņojumā pauž stingru atbalstu Izraēlai

Pieminot šā gada 7.oktobra rītā teroristu organizācijas Hamas uzsākto masveida koordinēto uzbrukumu Izraēlai, Saeima šodien pieņēma paziņojumu, kurā pauž stingru atbalstu Izraēlai.

Paziņojumā parlamentārieši pauž "nelokāmu un stingru atbalstu Izraēlai un solidarizējas ar Izraēlu, uzsverot tās tiesības un pienākumu saskaņā ar starptautiskajām tiesībām aizstāvēt sevi pret šādiem vardarbīgiem un masveidīgiem uzbrukumiem".

Deputāti kategoriski nosoda "Hamas" veiktos teroristiskos uzbrukumus Izraēlai un tās iedzīvotājiem un pieprasa, lai "Hamas" nekavējoties izbeidz vēršanos pret civiliedzīvotājiem, kā arī uzbrukumus civilajai infrastruktūrai un atbrīvo visus ķīlniekus.

Komisija aicina Eiropas Savienību nekavējoties stingri reaģēt uz šo starptautisko tiesību pārkāpumu, nosodot "Hamas" un citu teroristisko grupējumu noziegumus, kā arī novērst jebkāda finansiāla atbalsta nokļūšanu šādu organizāciju rokās.

Tāpat paziņojumā deputāti pauž bažas par citu reģiona valstu, tostarp Irānas, iespējamo iesaisti un atbalstu uzbrukuma plānošanā un īstenošanā, un atgādina, ka Irāna īsteno destabilizējošas darbības Tuvajos Austrumos un to apkaimē. Paziņojumā norādīts, ka tā jau ilgstoši finansē "Hamas". Parlamentārieši aicina Eiropas Komisiju iekļaut Eiropas Savienības teroristu sarakstā Irānas Revolucionārās gvardes korpusu un tā atzarus, lai sankcijas tiktu piemērotas visām personām, kuras saistītas ar Irānas režīma sniegto atbalstu terorismam Tuvajos Austrumos un citviet.

Ir kritiski svarīgi panākt ilgstošu un ilgtspējīgu mieru Tuvajos Austrumos, atgādināts paziņojumā. Tāpēc jāpastiprina ieguldījumi Tuvo Austrumu miera procesā, kas īstenojams sarunu ceļā, virzoties uz iecerēto divu valstu risinājumu saskaņā ar Apvienoto Nāciju Organizācijas rezolūcijām, starptautiskajām tiesībām un iepriekš noslēgtajiem nolīgumiem.

Drošības un humānajai situācijai turpinot saasināties, visām pusēm ir jāievēro savas saistības saskaņā ar starptautiskajām tiesībām, uzsvērts paziņojumā. Parlamentārieši mudina starptautisko sabiedrību paust atbalstu Izraēlai, nosodīt teroristu darbības un konsekventi pieprasīt starptautisko tiesību normu ievērošanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas