Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +3 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

Saeimā nonāk iniciatīva fotoradari 15+, par kuru savākti 11 805 paraksti

Saeimas Prezidijs pirmdien, 18.martā, pieņēmis izskatīšanai parlamentā kolektīvo iesniegumu par televīzijas raidījuma Zebra rosināto iniciatīvu _Fotoradari 15+, _kas paredz ar fotoradariem fiksēt tikai tos ātruma pārkāpumus, kas par vairāk kā 15 km/h pārsniedz atļauto braukšanas ātrumu.

Kolektīvā iesnieguma parakstītāju identitāte ir pārbaudīta Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes datubāzēs, un secināts, ka 11 805 paraksti ir derīgi.

Iniciatīvu sākotnēji izvērtēs Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija, kura trīs mēnešu laikā sagatavos ziņojumu par kolektīvā iesnieguma turpmāko virzību.

"Situācija rādās cerīga, jo Prezidijā ļaužu sejas izteiksmes bija smaidīgas un pretimnākošas", pēc Saeimas Prezidija sēdes pauž televīzijas raidījuma Zebra vadītājs un iniciatīvas autors Pauls Timrots.

Jau ziņots, ka televīzijas raidījums Zebra pērnā gada rudenī aicināja iedzīvotājus parakstīties par skaidri noteiktu kārtību, kādā tiek izmantoti fotoradari - proti, ar šo ātruma mērierīču palīdzību fiksēt tikai tos ātruma pārkāpumus, kas par vairāk kā 15 km/h pārsniedz atļauto braukšanas ātrumu. Savukārt kontrole līdz minētajai robežai tiktu atstāta tikai ceļu policistu kompetencē, kuri izvērtējot katru konkrēto gadījumu - pārkāpuma bīstamību atkarībā no tā izdarīšanas vietas, personas sodāmību un citus atbildību mīkstinošos vai pastiprinošos apstākļus - var pieņemt objektīvu un pamatotu lēmumu.

Kolektīvo iesniegumu P.Timrots Saeimā iesniedza šā gada 20.februārī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas