Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Saeima ievēlē CVK jauno sastāvu; priekšsēdētāja būs Saulīte

Saeima šodien ievēlēja Centrālās vēlēšanas komisijas (CVK) jauno sastāvu, un par CVK priekšsēdētāju tika ievēlēta Pasaules Brīvo latviešu apvienības (PBLA) bijusī vadītāja Kristīne Saulīte.

CVK vēl septiņos citos vakantajos amatos ievēlētas arī "Jaunās vienotības" virzītā kandidāte, Rīgas vēlēšanu komisijas locekle Sanita Stelpe-Segliņa, "Apvienotā saraksta" pieteiktā pretendente, CVK juriste, Eiropas kustības "Fair Play" ("Godīga spēle") viceprezidente Baiba Veisa un Zaļo un zemnieku savienības kandidāte Dzintra Kusiņa, kura ir CVK locekle kopš 2011.gada.

Tāpat CVK ievēlēti NA virzītais pretendents, ilggadējs CVK sekretārs Ritvars Eglājs, "Progresīvo" kandidāts, Latvijas Ārpolitikas institūta pētnieks, Latvijas Universitātes un Rīgas Juridiskās augstskolas vieslektors, uzņēmējs un ilggadējais diplomāts Aldis Austers, "Latvija pirmajā vietā" virzītais pretendents, tiesību zinātņu doktors, Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes profesors Ringolds Balodis un "Stabilitātei" kandidāte, kādreizējā partijas "Saskaņa" deputāta palīdze Saeimā Katarina Ogorodņika.

Iepriekš attiecīgos lēmumprojektu atbalstīja arī Saeimas Juridiskā komisija.

Saulītei ir pieredze vadošos amatos vairākos privātos uzņēmumos, piemēram, viņa bijusi reģiona vadītāja "Rogerseller Myhill" un ģenerālmenedžere un nacionālā līmeņa kopuzņēmumu vadītāja "CDG Group", norādīts Saeimas mājaslapā publicētajā Saulītes CV.

Jaunā CVK vadītāja ir ieguvusi biznesa attiecību pasniedzējas izglītību "The Coaching Institute" jeb Biznesa attiecību apmācības institūtā un pašlaik mācās tiesību zinības Rīgas Juridiskajā koledžā. Tāpat jaunievēlētā amatpersona 2012.gadā ieguvusi izglītību biznesa vadībā un stratēģijā Harvardas biznesa skolas Sidnejas nodaļā.

Saulītes CV minēta arī cita iegūtā izglītība, kā arī ilggadīga darba pieredze vadošos amatos privātajā sektorā.

Kā ziņots, likums "Par Centrālo vēlēšanu komisiju" nosaka, ka Saeima ne vēlāk kā sešus mēnešus pēc tās sanākšanas izveido CVK kā pastāvīgi darbojošos valsts institūciju.

Saskaņā ar likumu CVK sastāvā ir deviņi locekļi - priekšsēdētāju un septiņus vēlēšanu komisijas locekļus ievēlē Saeima, bet vienu locekli - Augstākā tiesa savā plēnumā no tiesnešu vidus.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas