Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Šadurskis pārliecināts par Saeimas vairākuma atbalstu viņam uz premjera amatu (papildināts 17:39)

Saņemot Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa nomināciju uz premjera amatu, Vienotības kandidāts Kārlis Šadurskis spētu iegūt Saeimas vairākuma atbalstu, viņš otrdien pauda pēc sarunas ar Valsts prezidentu.

Valsts prezidents trešdien uz sarunu aicinās iespējamos Ministru prezidenta amata kandidātus Māri Kučinski (ZZS) un Kārli Šadurski (Vienotība), lai pārrunātu viņu redzējumu par jaunās valdības darba prioritātēm un veicamajiem darbiem, kā arī iespējas izveidot stabilu un rīcībspējīgu valdību.

Vējonis ar Kučinski tiksies plkst.9, bet ar Šadurski - plkst.10, portālu Diena.lv informēja Valsts prezidenta kanceleja.

"Manas nominēšanas gadījumā mēs esam pārliecināti par vairākuma atbalstu Saeimā," sacīja Šadurskis, kurš gan atturējās konkrēti atbildēt, kā to spētu nodrošināt. Savukārt, veidojot koalīciju, viņš būtu gatavs runāt ar visu Saeimā ievēlēto politisko spēku pārstāvjiem, izņemot saskaņiešus.

Šadurskis arī uzsvēra, ka viņa kandidatūrai ir visu 23 Vienotības Saeimas frakcijas deputātu atbalsts.

Jāpiebilst, ka Vienotība nav formāli nominējusi nevienu kandidātu premjera amatam. Tā Vienotība nav rīkojusies, lai neizdarītu spiedienu uz Valsts prezidentu, skaidroja Šadurskis.

Valsts prezidents otrdien tikās ar visām pašreizējā koalīcijā esošajām partijām - Nacionālo apvienību, Zaļo un zemnieku savienību un Vienotību. Viņš arī vēl plānojot tikties ar abiem potenciālajiem premjera amata kandidātiem - Šadurski un Māri Kučinski (ZZS).

Jau vēstīts, ka ZZS izvirzītais premjera amata kandidāts Māris Kučinskis pēc tikšanās ar prezidentu jau iezīmēja iespējamās jaunās valdības aprises, ja premjera amatam tiktu izvēlēts tieši viņš. Kā finanšu ministri savā iespējamā valdībā viņš redz pašreizējo ekonomikas ministri Danu Reiznieci-Ozolu (ZZS). ZZS atbalstītais premjera kandidāts arī uzskata, ka satiksmes ministra amats pienāktos ZZS, jo Ministru prezidentam ir jāpārzina tas, kas notiek satiksmes nozarē. 

Pievienotas 2. un 3.rindkopas

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas