Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

RSU paraksta līgumu par jaunas studentu dienesta viesnīcas būvniecību

Rīgas Stradiņa universitāte (RSU) ir parakstīju līgumu par studentu dienesta viesnīcas jeb "campusa" būvniecību, portals Diena.lv uzzināja RSU.

Jaunā ēka plānota kā studentu "campuss" ar trīs virszemes stāviem un pazemes stāvu. Jaunbūvē iecerēti 135 dienesta viesnīcas numuriņi, no kuriem divi būs piemēroti cilvēkiem ar kustību traucējumiem – ratiņkrēslā sēdošiem, kā arī ēkā plānotas telpas studentu atpūtai un mācībām. Teritorijā un ēkas pazemes stāvā atradīsies autostāvvieta automašīnām, ka arī speciāla novietne velosipēdiem.

RSU rektors profesors Jānis Gardovskis norāda, ka dienesta viesnīca ienesīs jaunu posmu universitātes attīstībā un arvien vairāk pielāgos vidi tieši ārzemju studentiem. "RSU ilgtermiņa attīstības stratēģija paredz attīstīt studiju vidi atbilstoši pieaugošajam studējošo skaitam no visas pasaules, it sevišķi no attīstītākajām Rietumeiropas valstīm, no kurā RSU studē 95% ārvalstu studentu. Papildu ērtību un kvalitatīvu studiju vides izveide gan vietējiem, gan ārvalstu studentiem ļaus attīstīt RSU studiju un pētniecības kapacitāti, nodrošinot modernu studiju, sadzīves un atpūtas vidi,” stāsta rektors.

Dienesta viesnīcas būvēšanu nodrošinās SIA Velve, kas tika izraudzīta atklātā konkursā starp pieciem pretendentiem kā saimnieciski visizdevīgākais piedāvājums.

SIA Velve veiks ēkas Dārza ielā 5 būvprojekta izstrādi, būvdarbus, autoruzraudzību un garantijas nodrošināšanu par kopējo summu 4 548 074,60 eiro, neskaitot PVN.

Darbu izpildi plānots pabeigt līdz 2017. gada 18. augustam, ieskaitot būves nodošanu ekspluatācijā. Jaunās ēkas izveide tiek segta no RSU pašu pelnītajiem līdzekļiem.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas