Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Rozentālei nākamās nedēļas sākumā jāsniedz atbilde par piedāvāto jauno amatu

Latvijas Infektoloģijas centra (LIC) direktorei Baibai Rozentālei (SC) nākamās nedēļas sākumā Veselības ministrijai (VM) jāsniedz atbilde par viņai piedāvāto jauno amatu, aģentūrai LETA pastāstīja VM pārstāvis Oskars Šneiders.

Rozentālei pēc LIC reorganizācijas piedāvā kļūt par Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas Infektoloģijas klīnikas galveno ārsti. Šonedēļ VM Rozentāles atbilde vēl netika saņemta, taču viņai ministrija par savu lēmumu jāinformē nākamās nedēļas sākumā.

Ar Rozentāli aģentūrai LETA sazināties neizdevās.

Rozentāle kopš 6.janvāra izmanto darba nespējas lapu, un LIC direktores pienākumus pagaidām pilda Jeļena Storoženko.

Kā ziņots, par spīti LIC iebildumiem valdība atbalstīja iestādes reorganizāciju, kas paredz nodot ar infekcijas slimību ārstniecību saistītās funkcijas Rīgas Austrumu klīniskajai universitātes slimnīcai, bet sabiedrības veselības un epidemioloģiskās drošības jomas funkcijas - jaunai veselības ministra padotībā esošai tiešās pārvaldes iestādei Slimību kontroles un profilakses centram. Reorganizēt LIC paredzēts līdz 1.aprīlim.

VM norāda, ka patlaban sabiedrības veselības veicināšanas un slimību profilakses funkcijas netiek īstenotas pietiekamā apmērā. Tādēļ LIC reorganizācijas rezultātā plānots izveidot tādu institūciju, kuras pamatfunkcija ir sabiedrības veselība, vienlaikus novēršot funkciju dublēšanos sabiedrības veselības uzraudzības jautājumos VM padotības iestādēs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas