Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Robežsardze: Pagaidām nav pazīmju, ka Latvijai tuvotos liels robežpārkāpēju skaits

Pagaidām nav pazīmju, ka Latvijai tuvotos liels robežpārkāpēju skaits, piemēram, kāda migrantu kolonna, un uz robežas nav vērojama spriedzes palielināšanās, šorīt intervijā TV3 sacīja Valsts robežsardzes priekšnieks Guntis Pujāts.

Polijas premjers Mateušs Moraveckis vakar preses konferencē Rīgā paziņoja, ka Baltkrievijas diktatora Aleksandra Lukašenko režīms svētdien ir transportējis nelegālos migrantus no Polijas robežas uz sadales centru, lai tālāk tos nosūtītu uz Baltijas valstu robežām.

Pēc Pujāta stāstītā, pagaidām nav jūtams, ka pieaugtu migrantu spiediens uz Latvijas robežu, lai arī vakar atturēto robežpārkāpēju bijis nedaudz vairāk kā citas dienas, proti, no ienākšanas Latvijā atturēti 27 migranti.

"Latvija neplāno kļūt un nekļūs par nelegālās migrācijas tranzītvalsti vai par uzņēmējvalsti," paziņoja robežsardzes vadītājs.

Latvijas Radio Pujāts stāstīja, ka pagaidām par potenciālajiem riskiem atbildīgajiem dienestiem esot informācija tikai no Polijas, bet no citiem avotiem šādas ziņas nav saņemtas.

Taujāts, vai robežsargiem pietiks resursu lielāka robežpārkāpēju pieplūduma apturēšanai, Pujāts atzīmēja, ka pašlaik nav prognozējams, kādi būs pārkāpēju apjomi, bet Latvija mobilizējusi iespējamu lielus spēkus. Viņš atgādināja, ka robežsardze pastiprināti strādā jau kopš vasaras, bet pēdējā laikā īpaši aktualizēti dažādi rīcības plāni krīzes situācijām.

Kopumā situācija uz Latvijas robežas pēdējās dienās joprojām ir visai stabila un migrantu ir krietni mazāk nekā Polijā un Lietuvā, piebilda Pujāts.

Kā ziņots, Polijas premjers nedēļas nogalē tikās ar Latvijas Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu (JV) un brīdināja, ka Baltkrievija arī uz Latvijas pusi varētu novirzīt lielāku migrantu plūsmu. Viņš uzsvēra, ka Tuvo Austrumu iedzīvotāji tiek izmantoti kā ierocis, lai radītu krīzi, un to vada un organizē Minskas Lukašenko režīms.

Moraveckis uzsvēra, ka krīze, kas izveidojusies uz Lietuvas, Latvijas, Polijas robežas ar Baltkrieviju ir smaga, un uz Latvijas robežas saistībā ar cilvēku pārvietošanu ir gaidāma nākamā krīze.

Lūgts komentēt Moravecka teikto, Kariņa preses sekretārs Sandris Sabajevs aģentūrai LETA norādīja, ka Ministru prezidents jau vairākkārt publiski paudis, ka atbildīgie dienesti seko līdzi situācijas attīstībai un Latvija ir gatava dažādu scenāriju attīstībai uz Eiropas Savienības (ES) ārējās robežas. Savukārt par šo konkrēto situāciju un dienestu gatavību Sabajevs aicināja sazināties ar Valsts robežssardzi.

Moraveckis atzīmēja, ka runa ir par dažiem desmitiem vai simtiem cilvēku, kas patlaban atrodas Baltkrievijā, un viņi tiek pulcināti apmēram 1000 cilvēku lielā grupā. Savukārt tie migranti, kas piekrituši atgriezties savās izcelsmes valstīs, patlaban ir mājupceļā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas