Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Rinkēvičs: Jāveido īpašs likums austrumu robežas aizsardzībai ārkārtas situācijā

Jāveido īpašs likums austrumu robežas aizsardzībai ārkārtas situācijā, šodien Saeimas ārpolitikas debašu noslēgumā, uzsvēra ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV).

Runājot par notiekošo uz Baltkrievijas un Latvijas robežas, viņš aicināja neizmantot Baltkrievijas autoritārā līdera Aleksandra Lukašenko "Telegram" kanālos nepārbaudīto vai ne pārāk pamato informāciju, kuru sniedz organizācijas, kas sevi ir diskreditējušas. Ministrs uzsvēra, ka, piemēram, organizācija "Amnesty International" ar ziņojumu par Ukrainu ir sevi "pamatīgi diskreditējusi".

"Uzskatu, ka mums jāizmanto pierādījumi un fakti. Latvijas atbildīgās iestādes ir pārbaudījušas situāciju uz robežas vairākas reizes. Mēs redzam, ka tas, kas notiek pret Latviju, Lietuvu un Poliju, ir absolūts Lukašenko režīma hibrīdkarš. To nevar vienkārši apturēt. Ārkārtas situācija ir noteikta nevis tāpēc, ka kāds grib uz robežas strādāt ar ārkārtas metodēm, bet gan tāpēc, ka šis karš ir sācies pret mūsu gribu," sacīja ārlietu ministrs.

Tāpat Rinkēvičs aicināja pirms runāt un ne pārāk pamatoti kritizēt Latvijas valstu un valdību, kritizēt skaļi un asi Lukašenko režīmu. Ministrs uzsvēra, ka Latvijas partneri saprot to, kas notiek uz Latvijas - Baltkrievijas robežas. Ņemot vērā situācijas attīstību, ārkārtas situācija ir noteikta arī uz Latvijas-Krievijas robežas.

"Valdībā esam runājuši un aicinājuši kolēģus no Iekšlietu ministrijas, līdzdarbojoties Tieslietu, Ārlietu un Aizsardzības ministrijām, veidot jaunu tiesisko regulējumu, jo šī situācija ātri nebeigsies. Mums ir jākoordinē gan tiesiskais, gan politiskais risinājums ar Lietuvas un Polijas draugiem un sabiedrotajiem, kuriem ir līdzīga problēma," sacīja ārlietu ministrs.

Ministrs pateicās deputātiem par debatēm un pauda vēlmi pēc gada, kad notiks kārtējās Saeimas ārpolitikas debates, runāt par to, ka Ukraina ir brīva un atguvusi visas savas teritorijas. Tāpat ārlietu ministrs pauda vēlmi, lai pilnā mērā atjaunotos starptautiskā kārtība un tiesības, lai kaimiņos - Krievijā un Baltkrievijā - notiktu pārmaiņas, kas būtu demokratizācijas, cilvēktiesību un tiesu varas virzienā.

"Vai tas notiks? Es esmu reālists. Domāju, ka, iespējams, mēs vēl būsim tikai ceļā, bet mums ir skaidri mērķi, un mums ir skaidrs, kā tos īstenot. Tādēļ mums ir visiem kopā jāstrādā gan šeit, Latvijā, gan ārpus tās kopā ar sabiedrotajiem, lai šī diena pienāktu," sacīja Rinkēvičs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas