Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Rīgas siltums iesniedz jauno tarifu projektu; plānots 2%-3% pieaugums

Rīgas siltumapgādes uzņēmums AS Rīgas siltums šonedēļ iesniedzis Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai jauno tarifu projektu, kas paredz pieaugumu 2-3% apmērā uz vienu megavatstundu (MWh), informēja uzņēmuma Informācijas daļas vadītāja Linda Rence.

Tādējādi, piemēram, ja līdz šim par dzīvokļa apkuri maksāti 40 lati, šī summa varētu pieaugt par vienu latu, tas ir, līdz 41 latam, skaidroja Rence.

Jauna tarifu projekta iesniegšana saistīta ar akcīzes nodokļa piemērošanu dabasgāzei no šā gada 1.jūlija.

Tiek prognozēts, ka jaunie tarifi stāsies spēkā no nākamā gada 1.janvāra.

Rīgas siltuma tarifi tiek apstiprināti tabulas veidā pie dažādām dabasgāzes cenām. Piemēram, pašreizējais tarifu projekts nosaka, ka pie dabasgāzes cenas 175 lati par 1000 kubikmetriem dabasgāzes tirdzniecības gala tarifs ir 200,93 lati par 1000 kubikmetriem, bet siltumenerģijas tarifs ir 37,41 lati par MWh. Ja tiks apstiprināts jaunais projekts, tarifs pie attiecīgās dabasgāzes cenas būs augstāks.

Rīgas siltuma tarifs mainās katru mēnesi atbilstoši tabulai. Tas atkarīgs no dabasgāzes cenas. Piemēram, oktobrī tiks piemērots zemāks tarifs nekā septembrī, jo piemērojamā gāzes cena ir pazeminājusies no 180 latiem līdz 175 latiem par 1000 kubikmetriem.

Jau ziņots, ka uzņēmums nolēma segt no 1.jūlija dabasgāzei piemērojamo akcīzes nodokli, bet paralēli tika sākta jauna tarifu projekta gatavošana, lai šo nodokli iekļautu tarifos.

Rīgas siltums iepriekš norādīja, ka tarifs nav mainīts trīs gadus. Akcīzes nodokļa piemērošana dabasgāzei no 1.jūlija ietekmē uzņēmuma izmaksas par 1,60 latiem par vienu megavatstundu.

No 1.jūlija Latvijā atkal sāk piemērot akcīzes nodokli dabasgāzei, kas bija atlikts no 2010.gada 1.septembra līdz 2011.gada 30.jūnijam. Tiesa, tiek piemērota zemāka likme, nekā plānots iepriekš, proti, 12 lati par 1000 kubikmetriem iepriekš noteikto 15,6 latu vietā. Vienlaikus tiek paplašināts ar akcīzes nodokli apliekamo lietotāju loks, pievienojot elektroenerģijas ražošanu un koģenerāciju.

Rīgas siltums ir viens no galvenajiem siltumenerģijas piegādātājiem Rīgā. 77% no uzņēmuma piegādātās siltumenerģijas tiek izmantota dzīvojamo māju apkurei un karstā ūdens sagatavošanai. Pilsētas siltumtīklu kopējais garums ir vairāk nekā 890 kilometri, no tiem 74% atrodas Rīgas siltuma īpašumā.

Rīgas pašvaldībai pieder 49% Rīgas siltuma akciju, 48,995% akciju pieder Latvijas valstij, kuras intereses pārstāv Ekonomikas ministrija, AS Dalkia pieder 2%, bet AS Latvenergo - 0,005%.

Rīgas siltums finanšu gadu, kas ilga no 2009.gada oktobra līdz 2010.gada septembrim, pabeidzis ar 112 miljonu latu apgrozījumu un 4,2 miljonu latu peļņu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas