Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Rīgas Pašvaldības policija Covid-19 dēļ sākusi sākusi strādāt pastiprinātā režīmā

Ņemot vērā Covid-19 izplatības pieaugumu un pārkāpumu skaita palielināšanos, Rīgas Pašvaldības policija (RPP) sākusi strādāt pastiprinātā režīmā, šodien preses konferencē informēja RPP priekšnieks Juris Lūkass.

Lūkass informēja, ka no 6.oktobra RPP pārgājusi uz tādu darba režīmu, kāds bija Covid-19 dēļ noteiktās ārkārtējās situācijas laikā.

Lūkass uzsvēra, ka prioritāšu maiņa neietekmēs policijas izsaukumus uz situācijām, kurās būs apdraudēta cilvēku dzīvība un veselība, tomēr mazāk svarīgos gadījumos iedzīvotājiem var nākties policiju gaidīt ilgāku laiku.

RPP priekšnieks arī informēja, ka pašlaik Pašvaldības policijā ir brīvas 96 amata vietas, bet gada laikā vakanču skaits esot svārstījies līdz pat 130.

Rīgas domes priekšsēdētāja vietniece Linda Ozola (JKP) informēja, ka Rīgas domes koalīcijā ir panākta vienošanās par papildu līdzekļu piešķiršanu RPP, piemēram, lai ieviestu papildus piemaksas par darbu riska apstākļos.

Viņa atzina, ka tas noteikti neatrisināšot pilnīgi visas problēmas ar personāla piesaisti, taču pašvaldība turpinās rīkoties, lai tiktu aizpildītas esošās RPP vakances un samazinātos slodze darbiniekiem.

LETA jau ziņoja, ka pagājušajā diennaktī Latvijā reģistrēti 1752 jauni Covid-19 gadījumi un saņemti ziņojumi par desmit Covid-19 pacientu nāves gadījumiem, bet saslimstības kumulatīvais rādītājs sasniedzis visu laiku augstāko līmeni, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati.

Līdz šim vairāk saslimušo vienas dienas Latvijā tika konstatēts tikai pērn 31.decembrī, kad Covid-19 atklāja 1861 iedzīvotājam.

Līdz ar lielo saslimušo skaitu strauji turpina kāpt saslimstības divu nedēļu kumulatīvais rādītājs - dienas laikā tas palielinājies no 680,5 līdz 732,1 gadījumiem uz 100 000 iedzīvotāju, kas ir līdz šim augstākais Latvijā reģistrētais rādītājs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas