Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Rīgas ostas pārvaldnieka amatam virzītais Zeltiņš noliedz, ka būtu Loginova protežē

Pirms trīs ar pus mēnešiem Rīgas Brīvostas pārvaldnieka amatu atstāja Leonīds Loginovs, un tagad šim amatam virza bijušo Latvijas Jūras administrācijas vadītāju Ansi Zeltiņu, kurš atzīst, ka viņam ar Loginovu bija labas attiecības, taču noliedz ka būtu Loginova protežē, ziņo Latvijas Televīzijas raidījums Panorāma.

Loginova vārds bijis skandāliem apvīts gan saistībā ar darījumiem ar brīvostas teritorijā esošiem īpašumiem, gan velkoņu pakalpojumiem, gan arī brīvostas naudas tēriņiem. Uz šo vakanci izsludināja konkursu, un par labāko kandidātu komisija atzina Zeltiņu. Trešdien, 28.jūnijā, par viņa apstiprināšanu amatā lems Rīgas Brīvostas valde, un pozitīva lēmuma gadījumā vēl jāsaņem arī satiksmes ministra akcepts.   

No 24 pretendentiem, kas bija pieteikušies uz konkursu, uz intervijām klātienē uzaicināja trīs. Ansis Zeltiņš ieguva augstāko punktu skaitu – būtiski vairāk nekā abi pārējie kandidāti. Zeltiņš pats pieteikšanos konkursā uzskata par teju pašsaprotamu.

No 2000. līdz 2009. gadam Zeltiņš vadīja Latvijas Jūras administrāciju. Pāris gadu vēlāk viņš tur atgriezās jau kā valdes priekšsēdētāja Jāņa Krastiņa padomnieks. Aizvadītajā gadā Zeltiņš par padomu došanu Krastiņam atlīdzībā saņēma vairāk nekā 24 000 eiro. Taču Krastiņš ir arī tā amatpersona, kas vada pretendentu atlases komisiju. Viņš neuzskata, ka šī saistība būtu ietekmējusi procesu. Turklāt Zeltiņu augsti novērtējuši visi komisijas pārstāvji.

Lielāku atalgojumu Zeltiņš pērn saņēma, strādājot Rīgas Brīvostas meitasuzņēmumā Rīgas Brīvostas flote. Šo kompāniju savulaik izauklēja Leonīds Loginovs, lai nodrošinātu velkoņu pakalpojumus ostā. Par to osta saņēma ne mazums pārmetumu par konkurences ierobežošanu. Burtiski dažas dienas pirms Loginova aiziešanas no brīvostas pārvaldes Zeltiņu iecēla šī uzņēmuma valdē. Loginovs pats Brīvostas flotes valdi atstāja maija sākumā.

Lai arī viņu attiecības ir labas, Zeltiņš noliedz, ka būtu Loginova protežē.

Viņš sacīja, ka Loginovu pazīst jau ilgi.  “šai ziņā nekādu noslēpumu nav”, bet viņš nedomā, ka Loginovs viņu virzījis pa karjeras kāpnēm.

“Domāju, ka nē. Es par savu karjeru, par rāpšanos pa karjeras kāpnēm uzticos saviem spēkiem,” sacīja Zeltiņš.

Par Zeltiņa apstiprināšanu 28. jūnijā lems Rīgas brīvostas valde. Tās priekšsēdētājs Andris Ameriks (Gods kalpot Rīgai) uzskata, ka Zeltiņam būtu jāsaņem visu valdes locekļu nedalīts atbalsts, lai arī likums to neprasa. Šāds paziņojums gan var norādīt uz to, ka, pat saņemot valdes vairākuma atbalstu, Zeltiņš šai amatā tomēr var nenonākt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas