Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Remontdarbu dēļ uz laiku būs izmaiņas vilcienu kustībā vairākās dzelzceļa līnijās

VAS Latvijas dzelzceļš (LDz) plānoto dzelzceļa infrastruktūras modernizācijas darbu dēļ posmā Lielvārde-Skrīveri no šī gada 13.maija līdz 5.jūnijam būs izmaiņas vilcienu kustībā Tukuma, Daugavpils, Indras, Rēzeknes, Zilupes, Madonas, Gulbenes un Aizkraukles virzienā, aģentūru LETA informēja AS Pasažieru vilciens (PV) pārstāvji.

PV norāda, ka posmā Lielvārde-Aizkraukle atsevišķos gadījumos pasažieru pārvadājumus nodrošinās ar autobusiem.

Vilcienu kustībā būs izmaiņās maršrutos Rīga-Sloka, Rīga-Dubulti, kā arī Tukums II-Rīga, Ķemeri-Rīga, Sloka-Rīga un Dubulti-Rīga. Tukuma dzelzceļa līnijā atcels atsevišķus vilcienu reisus pilnā maršrutā vai tā posmā un attiecīgajā posmā norīkos jaunus reisus citā laikā. Tāpat atsevišķus reisus izpildīs katru dienu, nevis tikai darbdienās vai brīvdienās.

Tāpat būs izmaiņas dzelzceļa līnijās Rīga-Daugavpils, Rīga-Krāslava, Rīga-Indra, kā arī Indra-Rīga, Krāslava-Rīga, Daugavpils-Rīga, Līvāni-Rīga, Zilupe-Rīga, Rēzekne II-Rīga, Krustpils-Rīga, Gulbene-Rīga un Madona-Rīga. Virzienā no Rīgas izmaiņas sāksies no Lielvārdes, vilcieniem vēlāk iebraucot galapunktos, savukārt virzienā uz Rīgu vilcieni no galapunkta aties agrāk, galvaspilsētā iebraucot pēc saraksta. Savukārt svētdienās atcels vilcienu Līvāni-Rīga.

Izmaiņas būs arī vilcienu maršrutos Rīga-Aizkraukle, Rīga-Lielvārde, kā arī Aizkraukle-Rīga, Lielvārde-Rīga un Ogre-Rīga. Posmā Aizkraukle-Lielvārde noteiktās rīta un pēcpusdienas stundās darbdienās atcels atsevišķus elektrovilcienu reisus, tādējādi pasažieru pārvadājumus abos virzienos nodrošinās ar autobusiem, kuros būs derīgas vilcienam paredzētās biļetes. Autobusos nav paredzēts pārvadāt velosipēdus.

PV mobilajā lietotnē "Vivi" un mājaslapā "vivi.lv" publicētajā vilcienu kustības sarakstā iekļautas minētās izmaiņas.

PV apgrozījums 2022.gadā bija 52,242 miljoni eiro, kas ir par 18,5% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa pieauga par 2,2% - līdz 604 239 eiro. 2023.gada finanšu rezultāti vēl nav publiskoti.

PV izveidots 2001.gadā, nodalot iekšzemes pasažieru pārvadājumus no "Latvijas dzelzceļa" veiktajām funkcijām. Iepriekš PV 100% bija "Latvijas dzelzceļa" meitasuzņēmums, taču 2008.gada oktobrī tas tika pārveidots par valsts uzņēmumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas