Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Reirs neesot oficiāli uzrunāts premjera amatam; ja šāds piedāvājums būšot, tad arī vērtēšot

Finanšu ministrs Jānis Reirs (Vienotība), kurš neoficiāli tiek minēts kā potenciālais premjera amata kandidāts, valdības vadītāja amatam neesot uzrunāts.

Reirs aģentūrai LETA uzsvēra, ka šādas sarunas nav bijis, bet neoficiāli daudzi Vienotības politiķi tiekot minēti kā iespējamie kandidāti. Reirs apgalvoja, ka šāda iespēja oficiāli nav pārrunāta ar partijas biedriem un arī Valsts prezidents Raimonds Vējonis viņu nav uzrunājis kā iespējamu kandidātu valdības vadītāja amatam.

Taujāts, vai būtu gatavs uzņemties premjera pienākumus, politiķis atbildēja: "Ja būs šāda saruna, tad to arī izvērtēšu." Vienlaikus viņš akcentēja, ka viņam ir ļoti daudz darba un lieli plāni pašreizējā amatā. Reirs piebilda, ka iepriekš vairākus gadus vadījis Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisiju, tagad strādā finanšu ministra amatā un politikā jābūt stabilitātei.

Ministrs atgādināja, ka pirmdien plānota Vienotības valdes sēde, kurā arī tiks diskutēts par turpmāko rīcību saistībā ar valdības veidošanu.

Jau ziņots, ka Valsts prezidents Raimonds Vējonis ir nolēmis uzņemties iniciatīvu premjera amata kandidāta izvirzīšanā. Vējonis šādi nolēmis rīkoties, jo valdošās koalīcijas partijas nav izmantojušas iespējas vienoties par jauno valdību. Jau šonedēļ prezidents pats uzrunāšot iespējamos premjera amata kandidātus.

Vējonis ar vairākiem Vienotības politiķiem varētu pārrunāt iespējamās Ministru prezidenta amata kandidatūras, jo koalīcijas politiķi prognozē, ka nākamais premjerministrs, visticamāk, būs Vienotības pārstāvis.

Kā potenciālie kandidāti tiek minēti vairāki Vienotības politiķi, tostarp finanšu ministrs Jānis Reirs, iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis, kurš gan jau reizi ir atteicies no šīs iespējas, ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs, bijušais eirokomisārs Andris Piebalgs, Cēsu novada domes priekšsēdētājs Jānis Rozenbergs. Lielākā daļa no šiem politiķiem ir pauduši, ka nav gatavi kandidēt, vai arī nav apliecinājuši vēlmi uzņemties šos pienākumus. Atsevišķi koalīcijas politiķi, kas nepārstāv Vienotību, norāda uz Finanšu ministrijas parlamentārā sekretāra Arvila Ašeradena (Vienotība) kandidatūras iespējamību.

Līdz šim Vienotībā noticis balsojums par vienu no iespējamiem kandidātiem, partijas līderi Solvitu Āboltiņu, kura ieguva politiskā spēka valdes un frakcijas vairākuma atbalstu, tomēr pret šo kandidatūru asi iebilst nacionālā apvienība Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK. Līdz ar to, visticamāk, Vienotība varētu vienoties par atbalstu citam kandidātam. Tiek norādīts uz nepieciešamību partijai piedāvāt tādu kandidātu, kas gūs visas koalīcijas atbalstu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas