Labanovskis stāstīja, ka, lai gan latviešiem sulu mēnesis ir aprīlis, pēdējo desmit gadu pieredze liecina, ka sulu mēnesis vairāk ir marts. "Bērzu un arī kļavu sula ir mūsu kulinārās kultūras sastāvdaļa un pirmā ziņa par pavasari," uzsvēra Labanovskis.
Vienlaikus viņš atzīmēja, ka šogad sezona sākusies ir vēlāk, jo ziema bijusi ilga un sals neatkāpās.
Labanovskis skaidroja, ka kokiem labvēlīgāka ir barga ziema nekā ziema, kurā mīnusu nav. Kokam pa ziemu ir jāiet "pagulēt" un tam nepieciešami ir mīnusi.
Vērtējot šo sulu tecināšanas sezonu, Labanovskis prognozēja, ka sulu sezonai vajadzētu būt labai.
"Katrs koks ir personība, un arī sulas daudzums atkarīgs no tā, kur koks aug un cik liels viņš ir," atzīmēja Labanovskis, norādot, ka labākie koki var dot aptuveni 25 litrus dienā.
Tikmēr uzņēmumā vidēji iegūst aptuveni 100 000 litru koku sulas sezonā. Lielākoties tiek iegūta bērzu sula, bet tiek tecināta arī kļavu sula, kā arī ļoti nelielos apjomos - valriekstu sula.
"Kainaiži" 2021.gadā strādāja ar 82 789 eiro apgrozījumu, kas ir par 91,5% vairāk nekā gadu iepriekš, vienlaikus uzņēmuma peļņa palielinājās par 65,9% un bija 25 299 eiro.
Uzņēmums reģistrēts 2012.gadā, tā pamatkapitāls ir 5 501, bet vienīgais īpašnieks - Labanovskis.