Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Raidījums: KNAB arodbiedrība lūgusi premjeri aizstāvēt Strīķi

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) arodbiedrība nosūtījusi lūgumu Ministru prezidentei Laimdotai Straujumai atcelt biroja priekšnieka rīkojumu par Jutas Strīķes pazemināšanu amatā. Tikmēr pati Strīķe jau atkal vērsusies tiesā par atšķirīgu attieksmi, piektdien vēsta LTV Panorāma.

Bijusī KNAB vadītāja Strīķe nepilna gada laikā no darba atlaista trīs reizes, bet vēl četras reizes pret viņu ierosinātas disciplinārlietas. 21.jūlijā ar vadītāja Jaroslava Streļčonoka rīkojumu viņa uz divarpus gadiem pazemināta amatā no priekšnieka vietnieces par Juridiskās un Personālvadības nodaļas galveno speciālisti iesniegumu jautājumos. Viņai jātiekas ar apmeklētājiem un jāatbild uz vēstulēm. Viens no iemesliem, kādēļ viņa pazemināta amatā, ir par dienesta pilnvaru pārsniegšanu. Strīķes iespējamie pārkāpumi aprakstīti 22 lapu garumā. Tajos minēts, ka viņa, piemēram, kādu dienu nav nosūtījusi vadītājam elektronisku atskaiti.

KNAB arodbiedrības valdes locekle Signe Bole atzīst - Strīķes jaunais amats būtu salīdzināms ar darbu valsts policijas dežūrdaļā. "Lai gan šajā amatā jābūt kompetentai personai ar zināšanām, Strīķes kundze ar savām zināšanām diez vai varētu pildīt šos pienākumus. Es uzskatu, ka tā bija ņirgāšanās par cilvēku."

Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas vadītājs Ainars Latkovskis (V) uzskata, ka nenovērtējot darbinieku pieredzi, birojs izšķērdē resursus un tas ir noziegums pret valsti. Viņaprāt, nav nekāda pamata tik pieredzējušu darbinieci kā Strīķi pārvietot uz amatu, kurā "var strādāt jebkurš".

Strīķe komentārus žurnālistiem nesniedz. Jau 10.septembrī nozīmēta tiesa sēde par viņas atjaunošanu amatā. Viņa iesniegusi arī jaunu prasību tiesā par disciplinārsoda - pazemināšanu amatā - atcelšanu, atšķirīgu attieksmi un morālā kaitējuma piedziņu.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas