Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Puntulis: Neviens no kultūras jomā strādājošajiem nepaliks ārpus atbalsta pasākumiem

Neviens no kultūras jomā Latvijā strādājošajiem nepaliks ārpus Covid-19 krīzes atbalsta pasākumiem, ir pārliecināts kultūras ministrs Nauris Puntulis (NA).

Ministrs intervijā LTV Rīta panorāmā atzina, ka pašlaik par klātienes kultūras norišu atsākšanos runāt būtu pāragri un vieglprātīgi, tāpēc Kultūras ministrija (KM) turpinot strādāt pie atbalsta mehānismiem.

Pašlaik darbs turpinoties pie četriem atbalsta mehānismiem - divi no tiem tikšot vērsti uz nozarē strādājošo izdzīvošanu tieši tagad, bet otri divi būšot vērsti uz nākotni, lai palīdzētu radīt jaunu kultūras piedāvājumu.

Taujāts, vai atbalsts sasniegs arī popkultūrā strādājošos, ministrs pauda pārliecību, ka ir piedāvāti mehānismi, lai arī šie cilvēki pilnībā nepaliktu bez ienākumiem. Gan šajā jomā, gan pārējos kultūras darbiniekus KM mudinot pāriet no "rādīt uz radīt".

Savukārt jautāts, cik lielas summas atbalsta pasākumiem kultūrā ir iezīmētas un cik lielā mērā izlietotas, Puntulis uzsvēra, ka pagājušā gada pavasarī tikusi iztērēta faktiski visa atbalstam atvēlētā nauda, attiecīgi līdzīgu situāciju ministrs sagaida arī pašlaik, kad jomai dažādos pasākumos esot paredzēti "padsmit miljoni eiro". Savukārt uz jautājuma daļu, cik lielu atbalstu vidēji saņēmuši kultūras nozarē strādājošie, ministrs neatbildēja.

Runājot par situāciju nozarē, Puntulis pieminēja teicienu - ja to var atrisināt ar naudu, tad tā nav problēma, bet gan izdevumi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas