Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Prezidents Satversmes sapulces sasaukšanas gadadienā aicina būt pārliecinātiem par Latviju

Pirms 97 gadiem uz pirmo sēdi sanāca pirmais neatkarīgā Latvijā vēlētais parlaments Latvijas Satversmes sapulce. Publicējam Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa apsveikumu Latvijas iedzīvotājiem valsts svētku dienā.

Šodien mēs svinam Latvijas Satversmes sapulces sasaukšanas gadadienu. 1920. gada 1. maijā tautas ievēlēti priekšstāvji sāka darbu pie Latvijas pamatlikuma, kas nostiprināja nesen izveidotās valsts pamatus un ļāva tai strauji attīstīties turpmākajos gados.

Latvijas Satversmes sapulces pieņemtā Satversme uzturēja ļaudīs cerību uz brīvības atgūšanu okupācijas laikā, uz Satversmes pamata mēs atjaunojām savu valstisko neatkarību, Satversmē nolemtais mūs iedvesmo turpmākajiem darbiem Latvijas labā.

Latgales kongresa simtgadē jāatceras, ka Satversmes sapulce vainagoja Latvijas tautas apvienošanos vienā valstī. Savus delegātus Latvijas nākotnes izlemšanai ievēlēja visi jaunās valsts novadi - Vidzeme, Latgale, Kurzeme un Zemgale. Ievēlēto deputātu vidū bija ievērojamākie Baltijas latviešu, Latgales latviešu un Latvijā dzīvojošo mazākumtautību pārstāvji. Kopā Latvijas nākotni veidoja Jānis Čakste un Rainis, Francis Trasuns un Francis Kemps, Pauls Šīmanis un Mordehajs Dubins.  

Godināsim mūsu valsts dibinātājus, kuru godprātīgais darbs un ticība Latvijai ir devusi iespēju šodien mums pašiem lemt savu un savu bērnu nākotni.

Būsim pārliecināti par Latviju un uzticīgi tai! Būsim vienoti ap mūsu sarkanbaltsarkano karogu un Latvijas Satversmes sapulces doto Satversmi, lai Latvija būtu mūžam plaukstoša!

Top komentāri

KURIEM PATEICOTIES LATVIJA ŠODIEN I
K
MAN AR LIELU KAUNU JĀATZĪST LATVIJAS VALDĪBAS UN VADĪBAS NESPĒJA PILNĪBĀ NOVĒRTĒT TOS CILVĒKUS TIKAI KURIEM PATEICOTIES LATVIJA ŠODIEN IR BRĪVA !
Hūgo Vācietis >no barikād vācietis
MŪSU LATVIJAI . Janvāra vējos,kad Tēvija slējās, mēs jutām kā važas un nebrīve irst... un svelošās dzirkstis kā balzams no Kristus pašos dvēseles dziļumos kristu... Dvēseles dziļumos ,tumšos un dzelmainos savādi spēki raisās un riss - neviena nespēti,vēl debesu sēti uz augšu no tumšajiem dziļumiem nirst ! Un sadeg sārņi un gaist un kā sapnis skaists -tūkstots siržu kā viena trīss !
Latvija
L
izmirst, latvieši izmirst. Par to nav jābūt pārliecinātiem, tas ir fakts. Kam mums tāds prezidents?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas