Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Pretēji Eurostat datiem CSP dati liecina, ka Latvijā nodarbinātība pieaugusi

Kaut arī Eiropas Savienības (ES) statistikas departamenta Eurostat dati liecina, ka Latvijā samazinājies nodarbinātības līmenis, Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati, liecina pretējo, proti, šī gada 2.ceturksnī Latvijā bija visaugstākais nodarbinātības līmenis kopš 2008.gada, aģentūru LETA informēja CPS pārstāve Sanda Rieksta.

Viņa skaidroja, ka dati, ko sniedz Eurostat un CSP atšķiras, jo CSP dati ir sezonāli neizlīdzinātie, bet Eurostat sezonāli izlīdzinātie.

Pēc CSP datiem, Latvijā šī gada 2.ceturksnī nodarbinātības līmenis bija 62,6%, kas bijis visaugstākais nodarbinātības līmenis kopš 2008.gada 2.ceturkšņa, kad nodarbinātība sasniedza 63,1%. Šī gada 2.ceturksnī Latvijā bija nodarbināti 891 700 iedzīvotāju vecumā no 15 līdz 74 gadiem. Salīdzinot ar iepriekšējo ceturksni, 2017.gada 2.ceturksnī nodarbinātības līmenis palielinājās par procentpunktu, bet nodarbināto skaits - par 9200.

Pēc Riekstas paustā, lielākais nodarbināto skaita pieaugums bija apstrādes rūpniecībā, izglītībā, mākslas, izklaides un atpūtas nozarē, izmitināšanas un ēdināšanas pakalpojumu jomā, kā arī administratīvo un apkalpojošo dienestu darbībā.

Jau ziņots, ka Latvija otrajā ceturksnī salīdzinājumā ar pagājušā gada aprīli-jūniju bijusi viena no trim Eiropas Savienības (ES) valstīm, kur samazinājies nodarbinātības līmenis, liecina trešdien publiskotie ES statistikas departamenta Eurostat dati.

Latvijā šogad otrajā ceturksnī salīdzinājumā ar šo laika posmu pērn nodarbināto skaits samazinājies par 1,4%. Mazāks kritums bijis Horvātijā (-0,3%) , bet lielāks - Lietuvā (-1,6%).

Top komentāri

melnais humors
m
Lai kā CSP censtos, tās statistika uzskaitījumā būs nākamā pēc lieliem meliem. :-P
CSP
C
budžets, atalgojums, prēmiju sistēma u.t.t. - nodokļu maksātājiem būs interesanti - http://www.csb.gov.lv/par-mums/csp-budzets-27828.html
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas