Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Premjers aicina valsts un pašvaldību iestādes piedalīties Zemes stundā

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis aicina visas valsts un pašvaldību iestādes, kā arī sabiedrību piedalīties akcijā Zemes stunda un taupīt elektroenerģiju un citus resursus, portālu Diena.lv informēja Valsts kancelejā.

Akcija  notiks šo sestdien, 23.martā, no plkst. 20.30 līdz 21.30, un tās laikā ikviens aicināts izslēgt apgaismojumu un elektriskās ierīces uz vienu stundu, tādejādi pievēršot uzmanību klimata pārmaiņām pasaulē un resursu efektīvai izmantošanai.

"Vislētākā enerģija ir tā, ko mēs neiztērējam - ja ikdienā atcerēsimies šo vienkāršo patiesību un izkopsim paradumu lietot elektroierīces, apgaismojumu un citas iekārtas tikai tad, kad tas ir nepieciešams, redzēsim kā samazinās mūsu elektroenerģijas rēķini un atkarība no importētajiem energoresursiem, un kā vienlaikus pieaug mūsu efektivitāte un konkurētspēja," sacīja premjers. Viņš norādīja, ka mērķis panākt straujāku ekonomikas izaugsmi pašlaik ir galvenā prioritāte visā Eiropā, taču šie centieni jāsabalansē ar rūpēm par vidi, kurā dzīvojam. "Šeit pat Latvijā, kura pašlaik ir visstraujāk augošā ekonomika Eiropā un vienlaicīgi otra zaļākā valsts pasaulē, ir daudz labu piemēru. Arī Zemes stunda ir šāda iespēja!" uzsvēra V.Dombrovskis.

Valsts kancelejas direktore Elita Dreimane, pievienojoties premjera aicinājumam, norāda: "Zemes stunda ir simbolisks pasākums. Tās mērķis ir likt cilvēkiem aizdomāties par enerģijas un resursu taupīšanu, videi draudzīgāku dzīvi ikdienā. Esmu pārliecināta, ka šai akcijai būs daudz atbalstītāju!"

Lai taupītu enerģijas resursus, jāizmanto energoefektīvās spuldzes, pārstrādāto papīru un jālieto lapas abas puses,
pēc iespējas vairāk informāciju jāsūta elektroniski, jāizslēdz gaismu un elektroierīces, kad tās neizmanto, brīvdienās un pēc darba jāsamaza telpu apkures temperatūru, jāizvēlas enerģiju taupošas ierīces un tehniku ar eko vai energoefektivitātes marķējumu, jāšķiro atkritumus un jānodod tos pārstrādei.

Akcija Zemes stunda ir Pasaules Dabas fonda organizēta akcija, kas guvusi milzu atsaucību visā pasaulē. Pasākuma ietvaros ikviens zemeslodes iedzīvotājs var parādīt savu attieksmi un rīcību vides ilgtspējas saglabāšanai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas