Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Pozitīvu Covid-19 testu gadījumā airBaltic ļaus pasažieriem mainīt biļetes

Cilvēkiem, kuriem, dodoties uz Latviju no piektdienas obligātie Covid-19 testi būs pozitīvi, Latvijas nacionālā lidsabiedrība airBaltic izdos dāvanu kartes biļešu vērtībā, lai pasažieris var iegādāties jaunu biļeti, kad varēs atkal lidot, aģentūra LETA noskaidroja kompānijā.

Savukārt, ja pasažierim iekāpšana lidmašīnā atteikta, jo viņš nav spējis uzrādīt apliecinājumu par negatīvu testu, biļešu maiņa vai naudas atgriešana tiek veikta atbilstoši iegādātās biļetes nosacījumiem.

Lidsabiedrības pārstāvji norādīja, ka airBaltic turpina sadarboties ar atbildīgajām iestādēm, un pašlaik ir veiksmīgi sagatavojusies, lai visās ārstacijās virszemes apkalpošanas personāls spētu veikt pārbaudes par negatīva testa apliecinājumu atbilstoši Ministru kabineta noteikumiem.

Vienlaikus tiek pieļauts, ka, līdzīgi kā ieviešot citus noteikumus, to darbības pirmajās dienās atsevišķi pārpratumi ir iespējami. Uzņēmuma personāls līdz ar to pastiprināti apņēmies sekot līdzi tās partneru darbam.

Par aktuālajiem ceļošanas noteikumiem airBaltic pasažierus informē tās mājaslapā, e-pasta aicinājumā reģistrēties lidojumam, kā arī SMS veidā. Neskaidrību gadījumā pasažieri tiek aicināti sazināties ar uzņēmumu.

Tāpat, ņemot vērā, ka pašlaik noteikumi dažādās valstīs atšķiras un bieži mainās, airBaltic līdz ar to aicināja vienmēr iepazīties ar aktuālāko informāciju.

Kā ziņots, no piektdienas, ieceļojot Latvijā, ikvienam būs jāuzrāda izziņa par negatīvu Covid-19 testu, kam vajadzēs būt veiktam ne senāk kā pirms 72 stundām.

Jaunie noteikumi stāsies spēkā vienlaikus ar līdzīga regulējuma ieviešanu Lietuvā un Igaunijā.

airBaltic pagājušajā gadā pārvadāja 1,34 miljonus pasažieru, kas ir par 73% mazāk nekā 2019.gadā.

Latvijas valstij pieder 96,14% balsstiesību airBaltic kapitālā, bet finanšu investoram, Dānijas uzņēmējam Larsam Tūsenam piederošajam Aircraft Leasing 1 - 3,86%.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas