Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Potenciālie Citadeles pircēji to drīkstēs pārdot jau pēc diviem gadiem

Potenciālie Citadeles pircēji - investors Ripplewoods Holding un viņa izvēlētie kompanjoni - šo banku drīkstēs pārdot jau pēc diviem gadiem kopš darījuma noslēgšanas, otrdien pēc valdības sēdes pavēstīja Ministru prezidente Laimdota Straujuma (Vienotība).

Bankas tālākpārdošanas termiņš bija pēdējās domstarības, kas bija palikušas neatrisinātas Latvijas pārstāvju unCitadeles investoru sarunās - ASV investori Ripplewood Holdings vēlējās, lai ierobežojums tālāk pārdot Citadeli nav garāks par gadu, savukārt valdība uzskata, ka termiņam būtu jāsniedzas piecu gadu garumā. 

Ir pabeigtas sarunas ar Citadeles investoriem par bankas pārdošanas nosacījumiem, taču tos Straujuma sīkāk neizklāstīja, taču ir panākta vienošanās par bankas tālākpādošanas termiņu - divi gadi.

"Privatizācijas aģentūra ir informējuši Eiropas Komisiju par šo vienošanos, parādījuši šo līgumu Eiropas Komisijai un Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības bankai, kuri ir akceptējuši [šo darījumu]," teica Straujuma.

Viņa arī atgādināja - ja valdība neatbalstīs bankas Citadele pārdošanu ar šiem nosacījumiem, darījumu pārņems Eiropas Komisija un tad bankas pārdošana var būt neizdevīgāka Latvijas valstij.

Galīgais termiņš, līdz kuram jānoslēdz darījums par bankas Citadele pārdošanu, ir 2014.gada 31.decembris un atlikušās procedūras - līdz 2015.gada 1.aprīlim.

Bankas darījuma summa ir paredzēta 98,67 miljoni eiro. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas