Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +17 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Polis lūdz izvērtēt NEPLP priekšsēdētāja un padomes locekļa darbību

AS SuperFM un SIA Krievu hitu radio valdes loceklis Uģis Polis lūdzis Valsts Prezidenta kancelejai, Valsts kancelejai, Saeimas frakcijām un citām iestādēm izvērtēt Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) priekšsēdētāja Aināra Dimanta un padomes locekļa Daiņa Mjartāna darbību.

Kā U.Polis norādījis iesniegumā, viņš šā gada novembrī vērsās NEPLP ar četrām vēstulēm par "nesaprotamiem un pretlikumīgiem NEPLP lēmumiem frekvenču sadalē, kas grauj nozari un ir pret valsts interesēm". A.Dimants uzaicinājis U.Poli uz tikšanos 21. novembrī, kurā piedalījās arī padomes loceklis D.Mjartāns.

U.Polis iesniegumā raksta, ka tikšanās laikā D.Mjartāns vērsies pie viņa ar priekšlikumu, ka Jēkabpilī šobrīd ir pieejamas divas frekvences un, ja viņš uzrakstīs iesniegumu padomei par konkursa izsludināšanu, Krievijas hitu radio saņems vienu no frekvencēm. "Kad es attiecos rakstīt šādu iesniegumu, A.Dimants man uzdeva jautājumu: "Tātad Jūs atsakāties no frekvences Jēkabpilī?". "Es to uzskatu par klaju mēģinājumu uzpirkt mani apmaiņā pret vēstulēs pausto jautājumu turpmāku neakcentēšanu un ļoti konkrētu pierādījumu tam, ka frekvenču sadale nenotiek likuma ietvaros," atklāja U.Polis.

SuperFM un SIA Krievu hitu radio valdes loceklis arī norādīja, ka šajā sarunā uz viņa jautājumu par to, kādēļ atlikts jautājums par nacionālās apraides piešķiršanu Krievijas hitu radio, A.Dimants esot atbildējis ar pretjautājumu: "Sakiet, kā Jūs, kā bijušais tēvzemietis domājat, kā tas izskatīsies, ja mēs piešķirsim nacionālo apraidi programmai ar nosaukumu Krievijas hitu radio?"

U.Polis secina, ka "frekvenču sadale šobrīd netiek īstenota saskaņā ar likumu, radiostaciju profesionālajiem sasniegumiem un to centieniem sekmēt saliedētību Latvijas daudznacionālajā sabiedrībā, bet gan pēc kādiem citiem principiem, no kuriem viens ir A.Dimanta personiskais viedoklis par nevēlamiem vārdiem, to skaitā "Krievija" radiostaciju nosaukumos".

"Kā šīs valsts pilsonim un pieredzējušam nozares dalībniekam, kurš vada Krievijas hitu radio - Latvijā populārāko radiostaciju kā krievu vidū, tā arī to vidū, kam ģimenes valoda ir krievu, kurš vada Eiropas hitu radio - Latvijā populārāko radiostciju auditorijā līdz 40 gadiem,  man nav pieņemams fakts, ka NEPLP vada, bet komerciālo radio nozari uzrauga  cilvēki, kuru lēmumi ir vērsti uz sabiedrības šķelšanu un nozares graušanu," paudis U.Polis.

Iesniegumā viņš arī lūdz apturēt vairākus lēmumus, kas saistīti ar konkursa izsludināšanu apraides tiesību piešķiršanai komerciālā elektroniskā plašsaziņas līdzekļa darbībai vietējās radio programmas veidošanai, kā arī
likumā noteiktajā kārtībā kompetentām organizācijām un amatpersonām izveidot komisiju ar mērķi veikt NEPLP un tās locekļu politisko un juridisko darbību izvērtēšanu attiecībā uz visiem lēmumiem, ko esošais NEPLP sastāvs ir pieņēmis par komerciālajām radiostacijām. Tāpat viņš lūdz izskatīt iespēju uz šīs komisijas darbības laiku atstādināt A.Dimantu un D. Mjartānu no pienākumu pildīšanas NEPLP, kā arī izvērtēt A.Dimanta un D.Mjartāna atbilstību turpmāk būt par NEPLP locekļiem un ieņemt NEPLP jebkādus amatus.





Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas