Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

PMLP iepirks papildu pasu sagataves

Lai varētu apmierināt augsto iedzīvotāju pieprasījumu pēc jaunām pasēm, Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde (PMLP) šogad iepirks papildu 200 000 līdz 500 000 pašreizējā parauga pasu sagatavju.

Kā liecina paziņojums Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) interneta mājaslapā, līgums par papildu pasu sagatavju izgatavošanu un piegādi tiks slēgts ar Vācijas kompāniju Giesecke & Devrient GmbH, no kuras tika pirktas arī patlaban Latvijas iedzīvotājiem izsniedzamo pasu sagataves. Paredzamā līgumcena par papildu pasu sagatavēm norādīta 3,32 miljoni latu.

Kā skaidroja PMLP sabiedrisko attiecību vadītāja Lāsma Lapinska, minētā summa attiecas uz 500 000 sagatavju iegādi, bet saskaņā ar noslēgto vienošanos pārvalde var iegādāties arī mazāku skaitu pasu sagatavju, sākot no 200 000. "Šobrīd esam pasūtījuši tikai 200 000. Ja nebūs aizkavēšanās ar jaunā parauga pasu ieviešanu, iespējams, nemaz vairāk nepasūtīsim," norādīja Lapinska.

No IUB mājaslapā publicētā paziņojuma redzams, ka vienošanās par papildu pasu sagatavju iegādi panākta, veicot sarunu procedūru, iepriekš nepublicējot paziņojumu par līgumu.

PMLP skaidro, ka pasu sagatavju ražošanā tiek izmantotas metodes un komponenti, piemēram, mikroshēmas operētājsistēma un aizsarglīdzekļi, kas ir patentēti un specifiski konkrētam ražotājam, tāpēc, nemainot pašreizējo Latvijas pasu paraugu, pasu sagatavju izgatavošanu var nodrošināt tikai viens konkrēts ražotājs - Giesecke & Devrient GmbH.

Lapinska piebilda, ka papildu pasu sagatavju iepirkuma procedūra ir veikta saskaņā ar Publisko iepirkumu likumā noteikto kārtību, saņemot IUB atļauju.

Kā ziņots, PMLP šogad prognozē ievērojamu klientu pieplūdumu, jo pases derīguma termiņš beidzas aptuveni 475 000 Latvijas iedzīvotāju. PMLP aplēsusi, ka šogad kopumā varētu tikt izsniegti vairāk nekā 500 000 pasu.

Vienlaikus PMLP turpina jau 2011.gada rudenī sākto konkursu par jauna parauga pasu izgatavošanu un piegādi. Šajā konkursā patlaban tiek vērtēti četru pretendentu iesniegtie piedāvājumi.

Plānots, ka jau šomēnes tiks noteikts konkursa uzvarētājs, ar kuru PMLP slēgs līgumu par jauna parauga pasu izgatavošanu un piegādi turpmākajiem pieciem gadiem.

Iecerēts, ka jauna parauga pases PMLP varētu sākt izsniegt 2014.gada pirmajā ceturksnī. Līdz tam laikam izsniegtās pases, protams, būs derīgas līdz dokumentā norādītā termiņa beigām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas