Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Plāno izvērtēt dambju un citu aizsargbūvju gatavību plūdiem

Nākamajā Krīzes vadības padomes sēdē varētu izvērtēt visu dambju un citu aizsargbūvju gatavību plūdiem, intervijā Latvijas Radio raidījumam Krustpunktā sacīja Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V).

Viņš intervijā atzina, ka šogad situācija ar pavasara paliem ir smagāka nekā citus gadus, kas attiecīgi prasa lielākus resursus un lielāku piepūli no atbildīgajiem dienestiem.

Jautāts par pašreizējo dambju gatavību uzņemt plūdus, viņš skaidroja, ka ne visi dambji ir veidoti, lai noturētu tik lielus plūdus, kādi jebkad ir reģistrēti. "Dambji ir veidoti uz vidusmēra situāciju, un redzam, ka lielākos plūdos ne vienmēr nostrādā," pauda valdības vadītājs.

Tāpēc nākamajā Krīzes vadības padomes sēdē plānots runāt par visu dambju un citu aizsargbūvju gatavības izvērtējumu. Tāpat, pēc viņa domām, būtu jāveic pētījums par situāciju Daugavas baseinā kontekstā ar ledus krāvumiem un ledus spridzināšanu, proti, vai ir kāds zinātnisks veids, kā mazināt ledus krāvumus un mazināt plūdu riskus.

Jau ziņots, ka šogad plūdu apmēri pārsniedz pēdējo lielāko plūdu 2010.gadā kritisko līmeni. Vairākās vietās celtie aizsargdambji nebija spējīgi noturēt lielo ūdens apjomu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas