Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Pirms svētkiem un arī Ziemassvētkos būs nokrišņiem bagāts un vējains laiks

Pirms svētkiem un arī Ziemassvētkos gaidāms mākoņains, nokrišņiem bagāts un vējains laiks, sniegs gan varētu uzsnigt tikai svētku izskaņā, portāls Diena.lv uzzināja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā (LVĢMC).

Laika apstākļus pirms svētkiem noteiks ciklonu darbība, tāpēc debesis klās mākoņi, būs nokrišņi un vējš. Pakāpeniski būs manāmi arī ziemai raksturīgi laikapstākļi.

Naktī uz piektdienu, 19.decembri, Latviju sasniegs plaša nokrišņu zona, tādēļ gan naktī, gan dienā teritorijas lielākajā daļā ir gaidāms lietus un slapjš sniegs.

Gaisa temperatūra būs salīdzinoši augsta - naktī tā nenoslīdēs zemāk par 0 grādiem, bet dienā paaugstināsies pat līdz +8 grādiem, pietuvojoties absolūtās maksimālās gaisa temperatūras rekordam.

Brīvdienās Latvijā ieplūdīs aukstākas gaisa masas, bet, saglabājoties biezai mākoņu segai, gaisa temperatūra būtiski nepazemināsies, un pa laikam vēl gaidāmi nelieli nokrišņi. 

Pirmdien Latviju sasniegs jau nākamā nokrišņu zona, nesot lietu, slapju sniegu, bet austrumu rajonos - sniegu. Šādu laikapstākļu ietekmē veidosies apledojums un slapja sniega nogulums. Gan brīvdienās, gan arī svētku nedēļas sākumā piekrastes rajonos gaidāms brāzmains vējš.

Arī svētku dienās laika apstākļi nelutinās -  prognozes liecina, ka laiks nebūs patīkams, jo ik pa laikam gaidāmi dažāda veida nokrišņi. Pastāv augsta varbūtība, ka šajās dienās zemi pārklās sniega sega, un svētku izskaņā, nostiprinoties salam, sniega sega tik ātri nenoplaks. Tomēr sagaidāms, ka svētku dienās vējš brāzmās daudzviet var sasniegt 17 līdz 22 metrus sekundē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas