Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +22 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Pirmdienas rītā daudzviet Latvijā apgrūtināti braukšanas apstākļi

Pirmdienas rītā sniega un apledojuma dēļ daudzviet apgrūtināti braukšanas apstākļi. Sniegotos ceļa posmus tīra un kaisa ar pretslīdes materiāliem. Lai uzlabotu braukšanas apstākļus ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 125 Latvijas autoceļu uzturētājs ziemas dienesta tehnikas vienības, portālu Diena.lv informē VAS Latvijas Valsts ceļi (LVC).

Patlaban braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem ir apgrūtināti uz Ainažu šosejas (A1) no Berģiem līdz Bīriņu pagriezienam, uz Veclaicenes šosejas (A2) no Rīgas līdz Raunas pagriezienam, uz Valmieras šosejas (A3) no Murjāņiem līdz Stalbei, uz Rīgas apvedceļa (A4 un A5) visa posma garumā, uz Daugavpils šosejas  (A6) no Rīgas līdz Pļaviņām, uz Bauskas šosejas (A7) no Rīgas līdz Iecavai, uz Jelgavas šosejas (A8) visa posma garumā, uz Liepājas šosejas (A9) no Rīgas līdz Apšupes krustojumam un no Saldus līdz Skrundai, uz Ventspils šosejas (A10) no Rīgas līdz Kūdras un no Strazdes līdz Ventspilij, uz Rucavas šosejas (A11) visa posma garumā, uz Tīnūži-Koknese (P80) visa posma garumā.

Uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir Rīgas, Aizkraukles, Cēsu, Dobeles, Gulbenes, Jelgavas, Kuldīgas, Liepājas, Limbažu, Madonas, Ogres, Saldus, Tukuma, Valkas un Valmieras apkārtnē.

LVC atgādina, ka mainīgos laika apstākļos uz ceļiem var veidoties tā saucamais melnais ledus, kas ir neredzams, un autovadītājs to sajūt tikai sākot veikt manevrus ar mašīnu – bremzējot, manevrējot ar stūri un pedāļiem. Tāpēc visām šīm kustībām nevajadzētu būt straujām. Autovadītāji tiek aicināti būt īpaši uzmanīgiem, izvēlēties autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un ievērot piesardzīgu distanci.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas